🐈 Britanska činčila (zlato, srebro): opis pasmine

Britanska činčila: opis pasmine i karaktera

Britanska činčila je pasmina mačaka, uzgojenih od britanskih uzgajivača. Nakon ponovljenih križanja perzijskih i britanskih puševitih mačaka, stručnjaci su razvili životinje s neobičnim bojama knehilla i žućkasto-zelenim očima. Kasnije, srebro britanskih cinkila odobreno je standardom, a uzgajivači su donijeli mačku zlatnom bojom.

Predstavnici ove pasmine razlikuju se po dobrom zdravstvenom, prijateljskom, ali neovisnom karakteru. Oni se lako podnose odvajanju od vlasnika i vole provoditi većinu vremena sami.

 • 1. Opis pasmine
 • 2. Priroda britanskih cinkila

1 Opis pasmine

Srebrna činčila

Opis britanske pasmine mačke Chinchilla je kako slijedi:

 1. 1. Izgradite. Tijelo Britanaca je veliko ili srednje veličine. Prsa su široka, udovi su snažni, ali kratki, završavaju u golemim šapama. Deblji rep zaokružuje do kraja.
 2. 2. Voditeljica. Velika je veličina s širokim jagodicama i zaobljenim obrazima i postavljen je na kratak vrat. Aurikovi su postavljeni daleko, a savjeti su lagano zaobljeni. Oči su velike, okrugle. Nos je širok.
 3. 3. Vuna.Mačke ove pasmine su dugokose i kratke kose. Njihov kaput je gust, sjajan i gust, a ne u blizini tijela.
 4. 4. Težina. Jedna odrasla mačka teška ne više od 8 kg. Castrated pet ponekad oporavlja do 10-12 kg. Sterilizirane ženke ne teže više od 7 kg, a mlade mačke – oko 4 kg.

Zlatna činčila

Što se tiče boja, standard dopušta sljedeće:

 • klasično srebro;
 • zlato;
 • vrhnje;
 • dima;
 • navlake;
 • torokuša;
 • mramora;
 • bicolor;
 • kornjačevine;
 • harlekin;
 • faun.

Britanske činčane su u početku bile prepoznate samo s bojom plave boje, ali kasnije, 1980., odobren je standard uzgoja. Prva organizacija koja prepoznaje britanske činčile je udruga Cat Lovers. Dugogodišnje predstavnike ove pasmine prepoznali su se tek 2008. godine.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

2 Značaj britanskih cinkila

Britanski mačići od čincina su taktički i ujutro čekaju svoje vlasnike. Od ranog doba, bebe se već izdvajaju među ostalim pasmina mačaka, jer se ponašaju mnogo suzdržaniji.Oni su umjereno aktivni i znatiželjni. Kako postaju stariji, mačići se mogu početi poučavati različitim timovima, jer su prirode ove životinje vrlo pametne i obdarene izvanrednim umom.

Za mnoge vlasnike, činjenica da se britanski cinchili ponašaju vrlo odvojeno i da im se ne sviđa sjediti u rukama svojih kućanstava, postaje nedostatak. Mačke ove pasmine vrlo su ljubomorni na svoj osobni prostor i omogućuju im da komuniciraju jedni s drugima u raspoloženju. Sastavna značajka lika Britance je tvrdoglavost.

Mačke ove pasmine postaju vezane uz jednog vlasnika i iskreno ga vole. Britanske cinkule su vrlo razgovorni, a ton njihovih glasova može reći kakvo je raspoloženje. Mlade se smiruju malim djetetom, a ako joj djeca igraju neugodno, onda se ljubimac ne ponaša agresivno, već se jednostavno skriva. Britanci su indiferentni prema strancima.

Britanske činčige su univerzalne i prikladne čak i za one vlasnike koji su prisiljeni provesti većinu svog vremena daleko od kuće. Oni ne pate od razdvajanja od vlasnika, ali im se ne sviđa kad ih vlasnik zanemari dok je kod kuće.Uz ostale kućne ljubimce koji žive s njima na istom području, dobro se slažite.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: