🐈 Maine Coon u 3 mjeseca - težina, hranjenje, fotografija

Briga za Maine Coon u 3 mjeseca

To su dugo žive mačke koje žive 12-17, iako žive do dobi od 20 godina. Maine Coon u 3 mjeseca vrlo je zanimljiva i vrlo je zabavno gledati.

sadržaj

  • Malo povijesti
  • izgled
  • karakter
  • Kućni ljubimci
  • Zašto je vrijedno uzimati takvu mačku

Engleski pisac Daniel Defoe rekao je: tko ima mačku, možda se ne boji usamljenosti. Ova izjava prikladna je za opisivanje Maine Coon mačaka.

Malo povijesti

Ova se pasmina prvi put opoziva u literaturi 1878. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Zbog originalnog izgleda, postoji verzija da je ova pasmina križ između mačke i risa, a još zanimljivije je mješavina mačke i … rakuna! I sve zbog naprsnika na ušima, poput risa i često prugastog repa, poput rakuna. Ali više o tome kasnije.

Najvjerojatnija verzija podrijetla Maine Coon kaže da su potekli od američke kratkovare i stranih dugih kose mačaka. U jednom trenutku u Americi bilo je čak i posebnih rasadnika gdje se ta pasmina uzgaja.

izgled

Dugo su se smatrali jednim od najvećih mačaka. Na primjer, najveća takva mačka nalazi se u Guinnessovoj knjizi rekorda s dužinom od vrha nosa do vrha vrha čak 123 centimetara!

Za 3 mjeseca, rast Maine Coon i dalje raste. Aktivni rast traje do 9 mjeseci – godinu dana. Kompletna formacija životinja završava samo do 3-4,5 godina.

Rekli su rast, a sada je vrijeme za razgovor o tome koliko Maine-Coon teži. Mačići su rođeni težinom od 100 do 160 grama, ali s vremenom se veličina značajno povećava, a mužjak može težiti do 10 kilograma, a ženka je oko 5-7 kg.

© shutterstock

Izvana, ove mačke podsjećaju na ris – rese pojavljuju se na vrhovima velikih ušiju. Međutim, ako nema četke prije dobi od 3-3,5 mjeseci, neće biti više, Rep Maine Coon je dugačak i često prugasta. Tijelo je proporcionalno, a oči blago zaklanjaju. Kosa mačke prilično je duga, ali ne previše troši. Isto tako izbočene jagodice su karakteristične za ovu pasminu.

Da biste saznali što Maine Coon mačići izgledaju, možete pronaći fotografiju od Maine Coon u 3 mjeseca u našem članku – i vidjeti sve sa svojim vlastitim očima.

karakter

Mačić je vesela i razigrana. Važno je napomenuti da su:

  • prilično mirno;
  • uopće nije agresivna;
  • lako se prilagoditi novom okruženju;
  • nježan i nježan;
  • volite djecu

Zanimljivo je da ova pasmina nije u sukobu sa psima, pa čak i ne boji se vode i voli plivati. To su vrlo pametne mačke. Ponekad se čak čini da su arogantni za radnje drugih.

Kućni ljubimci

Posebno pažljivo treba biti u Maine Coon u prvih nekoliko mjeseci svog života. Tada nastaju karakter mačića i njegove navike.

Na primjer, važno je obratiti posebnu pozornost na hranjenje. Budući da pasmina nije jeftina (približna cijena takve pahuljaste sreće počinje od 500 dolara), onda ovdje hrana bar nekima neće raditi.

© shutterstock

Važno je napomenuti da se prehrana Maine Coon mačke razlikuje od mjeseca. Iako je lovna pasmina, bebe treba dati tekuću hranu i čistu hranu, Meso ne boli, ali u obliku zemlje. Osim toga, možete ugoditi bebu s prirodnim mlijekom.

Što i kako hraniti Maine Coon mačića u tri mjeseca izdvojen je, a odrasle mačke već je lakše. Od oko 4 mjeseca, možete početi uvoditi u prehranu kućnih ljubimaca, kako bi raznolik u svojoj prehrani.

Za 3 mjeseca težina je već oko 2 kg.

Visina ovisi o duljini šape pahuljica i najčešće je individualna za svaki mačić. Iako često ovi mačići već izgledaju kao odrasla domaća mačka veličine.

U godini, vaš ljubimac već može jesti sve što mu vlasnik nudi. Preporuča se dati vašem ljubimcu ne samo suhu hranu super-premium i holistički klase (u kakvoći su što bliže prirodnoj prehrani),ali i upuštati se u meso i domaću hranu (bez prevelikog entuzijazma za začin, naravno). Iako je hrana za njih skupo, ali, čak i uzimajući u obzir veličinu, predstavnici ove pasmine ne jedu previše.

Zašto je vrijedno uzimati takvu mačku

To su ljubavne, inteligentne i diskretne životinje koje se ne boje da će ostati sami s djecom. Oni su prijateljski i umjereno lijen. Čak i ako ne čekate da se prelijevaju, a one mehaniraju, postat će pravi prijatelji za vašu obitelj dugi niz godina.

Ova pasmina je vrlo otporna na bolesti i nepretencioznu njegu. Ne možete pogriješiti ako odaberete ovaj ljubimac za sebe.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: