🐈 5 znakova estrusa u britanskoj mačkici - kada počinje

Briga za britansku mačku tijekom estrusa

Britanske mačke imaju toplinsku cijev – ovo je prvi problem s kojim se suočavaju svi koji se odlučuju za uzgoj ove pasmine. U takvoj situaciji, kućni ljubimci se lako mogu nositi sami, naravno, ako nema odstupanja.

sadržaj

  • Kada započne prvo britansko mačke
  • Kako odrediti estrus u britanskoj pasmini
  • Kako smiriti britansku mačku u toplini
  • Kako pravilno ponašati tijekom estrusa

Tijek svih mačaka počinje u približno jednom razdoblju i prolazi gotovo jednako. Stoga, ne biste trebali paničariti i trebate samo pitati veterinara za pomoć. On će vam pružiti savjete i preporuke o svim vašim pitanjima.

Kada započne prvo britansko mačke

Prva estrusa britanske mačke, kao i mnoge druge pasmine, počinje sedam mjeseci.

Stoga, ne brinite se, samo se trebate pripremiti za ovo razdoblje. Nakon prve mačke u toplini počinje u britanskoj mačkini, javlja se pubertet. U tom razdoblju kućni ljubimci počinju aktivno tražiti mužjaka, ali ne žurite u nju. Životinja mora malo pričekati, jer u ovoj dobi tijelo još nije spremno za postupak parenja.To bi trebalo biti učinjeno tek nakon godinu dana, u toj teškom razdoblju ona je spremna začeti i nositi potomke.

© shutterstock

Prva estrusa britanske mačke je moguća za 7-9 mjeseci. Ali, u pravilu, nitko ne može odrediti točan datum, jer sve ovisi o uvjetima životinje. Također, mačka koja je kastrirana i ako se penje negdje u blizini može uzrokovati preuranjene estrus.

Pročitajte također U kojem dobu mačke započinju prve estrusa

Trajanje estrusa u britanskoj mačkoj je oko 8-10 dana.Prvi traje oko 4-5 dana. Pauza između tog procesa je oko 20 dana, ali također ovisi o sadržaju, genetici i prehrani kućnog ljubimca.

Kako odrediti estrus u britanskoj pasmini

U pravilu, prije početka estrusa mačka počinje jednostavno poludjeti, iu doslovnom smislu. Neki vlasnici ne razumiju što se događa sa svojim kućnim ljubimcem.

Taj se proces može prepoznati po sljedećim značajkama.:

  1. Glasan i gadan meow.
  2. Hod mijenja.
  3. Mačka počinje trljati o različitim predmetima.
  4. Često se raspoloženje mijenja.
  5. Uvijek treba pažnju.

Ako obratite pozornost na ove znakove, shvatit ćete da se vaša životinja ne razlikuje od ljudi.Stoga, pokušajte ovo razdoblje liječiti mačiću, kao ljubljenoj ženi. Mačke u mačkama uzrokuju bjesnoću, ali da bi se to izbjeglo, postoji nekoliko načina. Prvo, može se dati kapi da se smiri ili otpusti šetnju. Drugi je samo o sterilizaciji, ali najhumaniji način je da se tijekom vrućine posvetite više pozornosti ljubimcu.

Kako smiriti britansku mačku u toplini

Ako mačka ima toplinu, trebate biti spremni za apsolutno sve. Ovo razdoblje za britansku pasminu vrlo je teško emotivno i fizički. Životinja jednostavno ne može dati život vlasnicima, kako bi se to izbjeglo, morate se pripremiti unaprijed.

Britanska mačka može obilježiti svoj urin apsolutno sve što će se susresti na svom putu. To čine kako bi privukli muškarca. Ali ako su pored vas mužjaka, zadržite, serenade suputnika dodati će pjesme svoje ljepote.

Mnogi se pitaju kako pomoći mačkama i time olakšati život. Ako je vaša djevojka prerano ili ako ne želite imati mačiće, ne biste joj dopustili spavati tijekom dana, inače će vas noćno poremetiti.Dajte manje hrane tijekom dana i više navečer, igrajte više s britanskom mačkom.

Ako ti preporuke ne pomažu, kontaktirajte stručnjaka koji će propisati lijek koji će ublažiti vašeg ljubimca. Prodaju se u vetaptekakh i daju se hranom ili pićem. U pravilu, nakon uzimanja takvih lijekova, životinja se smiruje.

Trebali biste znati da britanska mačka mora proći kroz ovo razdoblje tri puta bez seksualnog kontakta. Nakon toga, hitno treba smanjiti na mačku. To je neophodno ne samo da mačka bude mirna, nego i za njeno tijelo u cjelini.

© shutterstock

Kako pravilno ponašati tijekom estrusa

Ako postanete vlasnik britanske mačke, onda ste vi odgovorni za to. Stoga je vrijedno znati da tijekom životinja životinja poludi i treba mu pomoć. Pokušajte se ponašati na odgovarajući način i nemojte vrištati ljubimca, a pogotovo ne tuku. Jer nakon takvih akcija britanska mačka može te samo mrziti.

Tijekom vrućine mačke, i tako teško, ona želi pozornost i ljubav. Pokušajte joj dati i učiniti sve kako bi u ovom trenutku zaboravila na njezinu muku. Šetnja s životinjom u raznim igrama na otvorenom koja će ga iscrpsti, Ovo će vam omogućiti spavanje noću.

Ako ne želite da vaš britanski ljubimac ima potomke, onda sterilizirajte. Stoga, sačuvajte od mučenja vašeg omiljenog i sebe od nepotrebnih briga. I ako ne, onda budite strpljivi i pokušavajte pogoditi mačku kao voljenu ženu. Vjeruj mi, ljubimac će to cijeniti. Pokušajte razumjeti životinju i pomoći mu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: