🐈 Brazilska kratka mačka: mačka fotografija, opis pasmine, lik, video

Brazilska kratkodlaka mačka

"Zdravo, ja sam tvoja … mačka iz Brazila, gdje ima mnogo divljih majmuna u šumama", tako da, nakon što je redefinirala poznati kinotsitatu, brazilska kratkodlaka mačka mogla se uvesti. Koje su mačke zemlje vječnih karnevala, najboljeg nogometa i brutalnog don Pedro?

Podrijetlo pasmine

Brazil je također poznat po tome što su djevojke ove zemlje toliko dobre da iz navike zauzimaju vodeće mjesto u popisima najboljih modela na svijetu. Brazilska kratkodlaka mačka, poput pristojne latinoameričke djevojke, također je s ovog popisa. Istina, ona još nije izašla na modnu pistu, a modni časopisi još nisu stavili mačku na slike, ali je njezina mačka 90-60-90 savršeno opisala mačka Vogue – standard pasmine.

  1. Glava brazilske mačke ima srednju veličinu. Izduženo je, a duljina glave treba biti malo više od širine:
  • nos ne bi trebao biti kratak, glatko, bez zaustavljanja, ide u čelo. Širina nosa je jednaka tijekom;
  • brada snažna, blago izbočena;
  • uši su mekane, postavljene ravno i široko, zaobljene na krajevima, čizme na ušima dopuštene su standardom pasmine;
  • oblik oka i pogled su karakteristične karakteristike pasmine.Svjedočanstva od strane stručnih felinolozima i ne-stručnih domaćina su jednoglasna po tome što je izgled brazilske mačke vrlo prodoran i inteligentan. I njegove su oči izražajne, velike, oblike badema, blage koso. Udaljenost između očiju jednaka je polovini širine oka. Boja očiju može biti bilo, sve dok je u skladu s bojom glavnog sloja. Bijela mačka vjerojatno će imati plave oči. Srebrna mačka ima zelene ili žute oči, mačke drugih boja mogu se pohvaliti žutim ili bakrenim očima;
  • vrat jak, mišićav.
  1. Tijelo je pravokutnog oblika, srednje veličine. Penjanje je zaobljeno, jake bokove. Muscularity je karakteristična za ovu pasminu.
  • udovi srednje veličine, malo odvojeni od tijela. Stražnje noge i prednje noge su identične dužine, noge su male, zaobljene.
  • rep u podnožju je gust, sužen do vrha, proporcionalan je tijelu.

Općenito, struktura brazilske mačke može se opisati kao vrlo skladna i vrlo poznata za oko. Ovo je mačka ² (mačka na kvadratu) i ne vagaju mnogo. Kao i svaki brazilski model koji slijedi lik, baleenska ljepota u odrasloj dobi ne dobiva dodatne funte i težina je 3-5 kg.

  1. Vuna i boja

Posebnosti brazilske vune su da nema temeljni premaz – i zašto bi to bilo potrebno u brazilskoj klimi? Sam kaput je vrlo kratak i čvrst. Struktura kaputa je svilenkasta. Standard pasmine dopušta hrapavost. Pliš ili nepridržavanje znaka za diskvalifikaciju vune.

Opis boja brazilske mačke može se povući na beskonačnost jer standard pasmine omogućuje sve zamislive boje. Crni Brazilac je lijep kao, recimo, siva ili crvena, glavna stvar nije akromelana (ovo je vrsta bojanja kada su maska, rep, udovi i uši tamnija od cijelog tijela).

karakter

Koje su dobre aboridžinske mačke? Svatko je dobar, ali posebno – dobro zdravlje.

Brazilska mačka mačka ne sjede na bolesničkom popisu i ne radi na području, jer joj je zdravlje izvrsno. Ako postoji samo problem s vunom, ponekad s probavnim sustavom.

Zbog činjenice da su predaka pasmine odrasli na ulici, brazilski ljudi nemaju dobru naviku povlačenja u usta svemu što "leži loše". To može biti ispunjeno parazitskom infekcijom.

U Ukrajini i Rusiji postoji 82 vrsta helminti,prijeteće mačke i mačiće. 32 od njih mogu zaraziti osobu, pa crvi nisu sigurni!

Kako utvrditi je li došlo do infekcije?

Postoji nekoliko kliničkih znakova koji, nažalost, slični su znakovima drugih bolesti, ali oni, poput sirene hitne pomoći, naznačuju da treba poduzeti hitne mjere.

Ako mačka ima zatvor / proljev, ako je krv ili sluz vidljiva u izmetu ili povraćanju, postoji gubitak težine, jako natečeni trbuh, kašalj ili labav kosa – hitno veterinaru! Ministarstvo zdravstva upozorava: samozavaravanje može naškoditi zdravlju … vašeg ljubimca!

Životni vijek bikovske mačke mačke je 15 do 20 godina.

Njega i održavanje

Dopustite mi da uvodim – Consuelu, mačku iz Brazila. Jedina mačka na svijetu koja stvarno pjeva! U dobi od 5 godina, počela je oponašati svoju 17-godišnju ljubavnicu, kada je proučavala vokal. Danas može igrati bilješke prve i druge oktave, nije lažna i može pjevati 36 pjesama, uključujući avija Traviata, Elvis Presley skladbe, pa čak i Bach! Consuela može djelovati kao par ili kao solo i uspješno ture, pozira na fotografiji i pokazuje na plakatima.

Gdje kupiti mačića

Čini se da možete kupiti mačića samo u Brazilu, jer ova pasmina još nije dobila široku distribuciju. S vremena na vrijeme pojavljuju se mačići brazilske pasmine na tržištu ptica, ali tko će vam dati 100% jamstvo da oni ne nude potomke iz Murke od sljedećeg prolaza? Uostalom, karakteristična značajka ("pogled") je vrlo subjektivni znak.

Specijalizirana koza brazilske pasmine odsutna je kao takva, ali pojedinačni uzgajivači ponekad su ponekad paralelno s popularnijim pasminama i bave se Brazilci. To daje nadu da će se brazilske žene ukorijeniti u našim širinama.

Brazilska kratkodlaka mačka. Quem vê cara não vê coração ("Onaj koji gleda u lice, ne vidi srce", brazilska poslovica).

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: