🐈 Kako olakšati mačku u toplini - 5 načina

Bolje je olakšati mačku estrusa

Bilo koji kućni ljubimac zahtijeva posebnu pozornost. Treba imati na umu da vaša mačka neće reći da ima nešto ogorčeno. Morate znati sve simptome i primijetiti ih na vrijeme. Jedan od najčešćih problema je razdoblje toplote kod mačaka. Kako ublažiti mačku u toplini, što je to i kako poboljšati opće stanje kućnog ljubimca tijekom tog razdoblja?

sadržaj

 • Što je estrus, simptomi
  • Glavni simptomi:
 • U kojoj dobi počinje estrus i koliko često se događa?
 • Što učiniti
 • 5 načina
 • Korištenje lijekova
 • Rezultat

Što je estrus, simptomi

Toplinska cijev je prirodni proces koji ima vrlo neugodne simptome. Ako odlučite započeti mačku, odmah proučite sve nijanse koje se odnose na ovo razdoblje kako bi joj život i za sebe olakšao život.

Taj se fenomen zove estrus. Moguće je nacrtati analogiju sa ženskim tijelom – ne samo fiziološkim karakteristikama stanja mačke tijekom promjena estrusa, ali i psiha se također malo razlikuje. Ali to je u redu, zapravo, ne događa. Sve što nam je priroda dala za nešto treba i sve poteškoće mogu biti eliminirane ili ublažene.Obično se estrusi kod mačaka javljaju jednom svaka tri mjeseca, ali ako vaš ljubimac još nije hodao, to se može dogoditi češće. Proces traje prosječno dva tjedna.

© shutterstock

Glavni simptomi:

 • promjena u ponašanju (prekomjerna agresija ili miluje);
 • krikovi (mnogi vlasnici poznaju rekreacijske uzvike danju i noću);
 • oticanje genitalija, ali, u pravilu, nije značajno, a samo ga veterinar može primijetiti;
 • učestalo mokrenje;
 • problemi s apetitom;
 • mačka počinje neuobičajeno hodati – stražnje noge su napola savijene, rep je podignut;
 • mačka je mnogo vjerojatnije oprati, jer postoje transparentni iscjedak.

Imajte na umu da, za razliku od pasa, mačke nemaju krvarenje! Svi gore navedeni simptomi mogu se očitovati u kompleksu ili zauzvrat.

Postoje slučajevi kada su simptomi vrlo blagi i gotovo nevidljivi. Ne brinite o ovome – sasvim je normalno. Bilo bi samo drago što ne morate koristiti razne tehnike kako biste ublažili patnju svog ljubimca.

U kojoj dobi počinje estrus i koliko često se događa?

Mačka s estrusnim potrebama olakšava manifestaciju neugodnih simptoma, tako da se vlasnici trebaju pripremiti za ovo teško razdoblje unaprijed.A kada čekati ovaj događaj? Zapravo, ovo je prilično teško pitanje. Određivanje kada mačka počinje s estrusom je teško, na njega utječu mnogi čimbenici.

Ali, ako govorimo o srednjoj dobi, vrijedi pričekajte prvu estru i olakšajte njezine manifestacije kada mačka ima 6-8 mjeseci, Za neke, ona može biti odgođena do godinu dana, ali ako još nije počela, trebali biste odmah pokazati vašeg ljubimca veterinaru – možda ima neke hormonske poremećaje.

Što se tiče učestalosti curenja – ovdje, također, sve je čisto individualno. U početku se možete usredotočiti na prosječne podatke, ali u budućnosti će ciklus vašeg ljubimca biti poseban. Estrus se može dogoditi jednom mjesečno, i samo jednom svaka šest mjeseci.

Što učiniti

Prvo i najvažnije pravilo – nemojte se nervati i nemojte paničariti! Vaša mačka je živo stvorenje i njeno tijelo ima potrebama.

Najlakše je ublažiti patnju vašeg ljubimca sterilizacija. U ovom slučaju, neće biti ugrožena mnogim bolestima reproduktivnog sustava.

Ako vas ne želite protiv takve radikalne metode i ne želite imati operaciju, postoji nekoliko drugih načina kako ublažiti patnju mačke tijekom estrusa. Najjednostavniji savjet je dati životinju više vremena i pažnje.Sva ljubav voli ljubav: često uzmite mačku u ruke, udar, razgovarajte s njom, općenito, zamislite da brinete za pravi i vrijedni član obitelji.

© shutterstock

5 načina

Evo još nekih načina ublažavanja estrusa koji su apsolutno bezopasni i mogu neko vrijeme olakšati stanje kućnog ljubimca:

 1. kupati mačku. Životinja će se pobrinuti za sebe, dajući tako nekoliko sati tišine. Osim toga, smanjit će razinu stresa životinje;
 2. Interesirajte svoje omiljene igre, dajte joj novu zanimljivu igračku. Skakanje i lov će pomoći ublažiti njezino stanje;
 3. slijediti prehranu, hraniti ljubimac je bolje u malim dijelovima, to će povoljno utjecati na probavni sustav;
 4. poželjno je da je životinja u zamračenoj sobi. Što je manja svjetlost, to će brže i lakše izlaziti;
 5. Pa, najočitiji način ublažavanja patnje je klevetana mačka, koja, ipak, i dalje želi i može se družiti. Ovo će vam pomoći da mirno duši za neko vrijeme.

Postoje i drugi narodni lijekovi koji olakšavaju estrusa mačke, ali izazivaju puno kontroverzi i ne pomažu uvijek.Najbolje je da upotrijebite gore navedene metode, što neće donijeti štetu, pa čak i više – oni će moći pomoći i životinji i vlasniku.

Korištenje lijekova

Ako nije moguće ublažiti estrus u mačiću bez lijekova, najbolje je kontaktirati veterinara. Iskusni stručnjak savjetovat će vam lijekove koji mogu pomoći vašem dragom. Ali, ovdje morate biti pažljivi. Vrlo često liječnici zaboravljaju na njihov glavni zadatak – pomoći, i ponuditi hormonske injekcije..

Da, ova metoda će stvarno ublažiti mučninu životinje, ali takve injekcije su pune strašne posljedice:

 • najlakši je gnusna upala maternice;
 • može nastati cista jajnika;
 • oticanje dojke;
 • dijabetes melitus;
 • problemi s radom nadbubrežnih žlijezda i tako dalje.

Situacija nije bolja s raznim kapljicama i pilulama. Oni su u stanju olakšati tok estrusa, ali dovode do gotovo istih rezultata. Sve ove metode primjenjuju se samo kao posljednje sredstvo i ni u kojem slučaju redovito. Mnogi liječnici savjetuju vam da koristite Suprastin, ali ovdje se morate posavjetovati sa stručnjakom i pažljivo pratite upute.

Rezultat

Država mačke s estrusom u velikoj mjeri ovisi o vlasnicima. Što više volite svog ljubimca, više ćete se truditi da joj pomognete i ublažite njezinu patnju. Kao što možete vidjeti, za to vam je potrebno vrlo malo – samo obratite više pozornosti vašem dragom. Koristite lijekove samo u najstrašnijem slučaju., jer, u pravilu, još uvijek moraju sterilizirati životinju. I u više nesretnih slučajeva, za liječenje teških bolesti koje su nastale kao rezultat takvog intenzivnog hormonskog liječenja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: