🐈 Kako hraniti Maine Coon - 5 glavnih nutritivnih značajki

Bolje je hraniti Maine Coon?

Maine Coon je posebna pasmina mačaka, čija je glavna prednost njihova veličina. Da bi oni stvarno odrasli veliki i zdravi, morate znati što hraniti Maine Coon, jer dijeta je najvažnija stvar za razvoj i život mačke.

sadržaj

 • Opća pravila
 • Kako hraniti novorođenče
 • Hranjenje mačića od 1,5 do 10 mjeseci
 • Hranjenje odrasle životinje
  • Uglavnom, Maine Coons jedu gotovo svaku hranu:
  • Vitamini u hrani
 • O pasmini
 • Rezultat

Ako slijedite sva pravila hranjenja, vaš Maine Coon može doseći težinu od 10 kg i izgledat će kao mali domaći tigar.

Opća pravila

U hranjenju Maine Coon, važno je pridržavati se osnovnih pravila, ne zaboravite da osobitosti prehrane ovise o njihovoj dobi. Ako slijedite sve preporuke, nemate problema s zdravljem mačke.

 1. Hranjenje mačića, postepeno uvodite novu hranu, a time i novu hranu.
 2. Nemojte se nositi sa suhom hranom – to negativno utječe na zdravlje mačke.
 3. Ako i dalje dajte suhu hranu, pobrinite se da mačka ili mačić ima puno pića.
 4. Pazite na težinu vašeg ljubimca. Normalno se smatra povećanjem težine od 400 grama.
 5. Ni u kojem slučaju ne hranite Maine Coons s činjenicom da nisu dopušteni ili štetni za njihovo zdravlje.

Kako hraniti novorođenče

Ako odlučite preuzeti odgovornost za živo biće i dobiti sebi kućnog ljubimca, morate unaprijed znati ili konzultirati koji je najbolji način prehrane Maine Coon mačića. Naravno, njihova prva hrana je majčino mlijeko. Ako je mačka zdrava i može dobro hraniti svoje mlade, onda je bolje da ne počnete hraniti do 3 tjedna. Shvatite da je sve u redu je vrlo jednostavno – mačići ciccak samo u vrijeme potrage za bradavice.

U dobi od 1,5 mjeseca mačići bi već trebali jesti i hraniti se.

U četvrtom tjednu možete postupno dodavati proizvode u prehranu mačića. Budući da je mačka predator, bolje početi hraniti mesom, Mala količina govedine može se staviti mačić u ustima i gledati njihovu reakciju. Prvi dan, ovaj postupak se obavlja jedan put, sljedeći dan – 2, četvrti može dati nešto malo veće veličine, a već petog dana neki mačići mogu samostalno shvatiti hranu.

© shutterstock

Pravilna prehrana Maine Coon mačića u prvih mjesec i pol dana i njihova kompetentna hranjenja ključ je za dobro budućno zdravlje vašeg ljubimca.Zbog toga je potrebno zapamtiti neka pravila hranjenja koja su posebno značajna za ovo razdoblje:

 • Nije potrebno unijeti nekoliko proizvoda u jednom danu – samo dosljedno. Danas je jedan, sutra je nešto drugo. Neke namirnice mogu uzrokovati alergije ili proljev, a na taj način možete odrediti što ćete isključiti iz prehrane.
 • Ni u kojem slučaju mačke i mačići ne smiju biti dani mljeveno meso – ona ih ne apsorbira i može prouzročiti proljev. Isto vrijedi i za konzerviranu hranu.
 • Nemojte hraniti Maine Coon piletinu ili puretinu prije nego što nauče žvakati govedinu. Pileći su nježniji, tako da mačići mogu samo zbog lijenosti ne jesti govedinu.
 • Obavezno poučavajte mačića da se okrene. Ispred njega stavite zdjelu vrhnja i lagano ih razmazite na nosu – ako se pitate što je to, gurnite ga u zdjelu. Nakon nekoliko postupaka, mačić će razumjeti što žele od njega i što učiniti.
 • Obavezno držite dijete od proljeva!
 • Zajedno s hranom, svakako dajte životinjama vitamine. Moraju ispuniti svoju dob.

Hranjenje mačića od 1,5 do 10 mjeseci

U dobi od 3 mjeseca, mačići se obično daju u ruke vlasnika, jer po ovom trenutku oni mogu hraniti na svoje, a majka mačka već ih je naučila najpotrebnije vještine. Bez obzira prenose li životinju iz ruku ili od vrtića, svakako pitajte što je hranjeno i držite se istoj prehrani barem tjedan dana. Oštre promjene hrane mogu uzrokovati probavne probleme u mačiću.

© shutterstock

Prva godina života – upravo je to vrijeme kada Maine-Coon aktivno raste, oblikuje se tijelo i karakter te je u ovom trenutku vrlo važno slijediti sva pravila koja se odnose na hranidbu i brigu o vašem ljubimcu.

Vrlo je važno znati kako pravilno hraniti Maine Coon i pokušati slijediti sva pravila ako želite da vaša mačka bude zdrava ne samo izvana, već su svi njezini unutarnji organi u redu.

Prehrana u prehrani:

 • Ne dajte im konzerviranu robu i kobasice!
 • Također nije neophodno davati cijelo kravlje mlijeko malim Maine Coons, ali ostatak fermentiranih mliječnih proizvoda će raditi dobro! Najbolja opcija iz mliječne kuhinje za hranjenje bit će kozji mlijeko, bogato vitaminima.
 • Ako želite dati mačiću suhu hranu, pazite da ga potopite u toploj vodi prije nego što hranite Maine Coon.
 • Vrlo dobar učinak na tijelo mačke ima žumance. Ali zapamtite: samo žumanjak, bijeli mogu se koristiti samo za zaustavljanje proljeva.
 • Vrlo dobro, ako vaš ljubimac jede povrće i voće. Oni su korisni ne samo za ljude. Ali imajte na umu da oni moraju biti bezalkoholni, ne ukiseljeni, a ne oštri. Također će biti korisno hraniti Maine Coon s germinated zrna.
 • Da bi se postigao veliko, vaš ljubimac, morate dobiti puno vitamina s hranom, koje njihovo tijelo jednostavno ne može proizvesti ili izvaditi iz uobičajenih proizvoda u traženom iznosu. Prirodni mineralni dodatak mora biti prisutan u prehrani, ne samo Maine Coon, nego i mačka bilo koje druge pasmine.

Broj hranjenja i dnevna količina hrane ovise o dobi Maine Coon. Starija životinja postaje, manje je potrebno hraniti jednom dnevno.

Hranjenje odrasle životinje

Odrasle osobe koje se hrane ne razlikuju se mnogo od prehrane bebe, ali ipak ima i svoje osobine. Na primjer, vrlo je nepoželjno hraniti Maine-coon mačku s običnom hranom koju jedemo, jer su naši organizmi drugačije uređeni, a ono što jedemo nije apsolutno pogodno za našu manju braću.

Posebnu pozornost treba posvetiti hrani. Vrlo često na raznim forumima na internetu možete vidjeti pitanje što hrane za hranjenje Maine Coon?

© shutterstock

Suha hrana nije poželjna za potrošnju, jer je uzrok mnogih zdravstvenih problema, uključujući urolitijazu kod mačaka. Ali ako se ne odmaknete i dajte male količine, takvo hranjenje može imati pozitivne točke: vaš ljubimac, barem se čisti kamin i jača desni i zubi.

Prikladno je i na putovanju ako već dugo niste doma ili jednostavno odlazite na posao u ljeto. Nije uvijek moguće dobiti svježe meso ili imati vremena za kuhanje, ali u profesionalnoj hrani postoji sve što vam treba odjednom.

Uglavnom, Maine Coons jedu gotovo svaku hranu:

 • sirovo mršavo meso;
 • mršavih riba, po mogućnosti oceanic;
 • žumanjak, sirovo ili kuhano, ovisi samo o tome kako vam mačka voli;
 • fermentirani mliječni proizvodi;
 • povrće i voće.

Ne biste trebali dati Maine Coon svinjetinu, jer je ovo meso previše za njih i može dovesti do problema s jetrom.

Vitamini u hrani

Uz zubne prednosti, profesionalna hrana, ako su stvarno visoke kvalitete, ima i druge prednosti.Uključuju puno vitamina i elemenata u tragovima koji su potrebni za normalno funkcioniranje mačjeg tijela.

Davanje kućnog ljubimca redovite hrane nije uvijek moguće pružiti mu potrebnu skupinu tih elemenata. – zbog neznanja ili nedostatka hrane, razlog nije važan, rezultat takvog hranjenja je važan.

© shutterstock

Obavezno mu dati vitamine jer nije uvijek moguće dobiti potrebnu količinu jednostavno od hrane. One se mogu kupiti u ljekarnama i dodati u hranu ili dati mačiću na drugi način.

O pasmini

Maine Coon se također različito naziva američkim rakunim mačkama, vjerojatno zato što dolaze odande. Ova pasmina postigla je slavu u 19. stoljeću, a od tada je samo prvo mjesto priskrbio popularnost – na više pahuljaste perzijance.

Bilo je čak i razdoblje kada su Maine Coons mogli potpuno nestati kao vrsta, ali zahvaljujući impresivnom izgledu i izvrsnim lovačkim sposobnostima uspjeli su ne samo preživjeti već i prva mjesta na izložbama.

Maine Coon danas je jedna od najpopularnijih pasmina. I ne samo u neobičnom izgledu – ove mačke i mačke imaju neuobičajeno karakter.Strašna zvijer u stvari je više poput plišane igračke u znaku: nikada vas neće ogrebati, pa čak i ne mogu glasno glasovati.

© shutterstock

Što se tiče skrbi, samo kandže i vuna zahtijevaju posebnu pažnju, ali hranjiva smjesa je vrlo jednostavna kod odraslih osoba i morat ćete se baviti bebama.

Rezultat

Kao što vidite – hranjenje vašeg kućnog ljubimca prilično je uznemirujuće i zahtijeva ne samo pažnju i strpljenje od vlasnika Maine Coona, već i dosta financijskih troškova. Profesionalna hrana nije tako jeftina, ali bolje je trošiti novac i imati lijepu, zdravu mačku u kući čija vuna će biti meka i svilenkasta, zdravlje je normalno i raspoloženje je uvijek na visini.

Ako želite da postane velik i lijep, vodite brigu o vašem Maine Coonu kao članu obitelji i on će se vratiti.

Ali u svemu trebate znati kada prestati. Bolje je unaprijed znati koliko puta hraniti, osobito maleni mačić, budući da prevelika dobitak težine nije dobro. Životinje također mogu biti pretile, a to je jednako loše kao i za ljude.

Najveća poteškoća može biti uzrokovana prehranom mačića, kao što je morate strogo promatrati količinu hrane, raspored mamaca, pratiti njezino stanje, Ali ako ga ozbiljno shvatite, a doslovno za godinu dana, možete se ponositi svojim omiljenim Maine Coonom i pokazati hrabro svojim prijateljima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: