🐈 Boja "Whiskas" u britanskim mačkama i drugim pasminama: opis, karakteristike

Boja “Whiskas” u britanskoj Shorthair iu drugim pasminama mačaka

U komercijalnom, koji predstavlja mačju hranu "Whiskas", možete vidjeti prekrasnu mačku sa svijetlim i nezaboravnim bojama – tigrovim tabbyom na srebrnoj pozadini. Ova boja izgleda sjajno ne samo na TV zaslonu, nego iu stvarnosti. Pored toga, mačke koje se iznajmljuju u oglašavanju pripadaju vrlo mirnoj i uravnoteženoj pasmini Britanske kratkovale, koja je dobila svjetsku priznanja. Postoje i druge pasmine slične boje.

  • 1. Postoji li boja i pasmina "Whiskas"?
  • 2. Uzorjene boje britanskih kratkodlojnih mačaka
  • 3. Ostale pasmine s takvim bojama

1 Postoji li boja i pasmina "Whiskas"?

Većina gledatelja je voljela smiješno mačića s neobičnim bojanjem iz oglasa poznate mačke "Whiskas". Od tada, mnogi su počeli vjerovati da je u videu snimljena mačka s istom bojom ili pasmina iste životinje.

Nema boje s takvim imenom, a manje mačka pasa Whiskasa. Oglas je uključivao mačku britanske kratkovale boje s bojom koja pripada skupini boja s uzorkom, a posebno tigrovom tabby. Također se naziva "crna i srebrna skuša".

Domovinu ovih mačaka smatra se Engleska. Međutim, nema puno informacija o njihovom podrijetlu. Pretpostavlja se da su se prvi britanski mačići pojavili u Foggy Albionu prije više od 2 tisuće godina i tamo su ih donijeli rimski legionari. Ova sorta je jedna od najočitijih, budući da je malo promijenjena kako bi se poboljšala pasmina. To objašnjava izvrsno zdravlje svojih predstavnika.

Tijelo Britanaca snažno je i proporcionalno širokom prsima, kratkim leđima, jakim i punim nogama. Oči prekrasnih zlatno-narančastih i mednih nijansi nalaze se na velikoj glavi s debelim obraza. Uši su male s zaobljenim vrhovima. Rep je srednje duljine. Poslovna kartica je debela s gustom strukturom, plišanom voskom i razvijenim podslojevima. Prosječna masa pojedinaca kreće se od 4 do 6 kg.

Po prirodi tih mačaka prim, uravnotežen, miran i prijateljski. U ponašanju pokazuju inteligenciju i neovisnost i nikada neće dopustiti vlasniku da se uhvati ako ne žele. Pogodno za zaposlenike koji ne mogu trošiti previše vremena na kućne ljubimce.

Preporučeni9 popularnih pasmina uočenih mačaka: značajke izgleda i ponašanja

2 Istaknute boje britanskih kratkodlojnih mačaka

Britanske male pseće mačke imaju mnoge boje (više od 250), među njima postoje i oni koji su slični bojama divljih mačaka. Nazvane su tabby bojama.

Naziv bojeKratak opis
Uočeno, uočeno ili leopardMačke sa sličnim bojama nalikuju minijaturnim leopardima. Spotovi se nalaze na stražnjoj strani i na stranama i ističu se na svjetlu pozadini. Njihov oblik je okrugli, ovalni i duguljasti.
Šljaka, skuša ili tigrastaU cijelom tijelu životinje, počevši od leđa, česti uski kontinuirani i ne-presječni bendovi propadaju. Na stražnjoj strani cijelog tijela je čvrsta linija. Na vratnim trakama u obliku ogrlice nalaze se šape i rep također ukrašene trakama i prstenovima
mramorOdnosi se na složene boje. Tamne pruge na leđima u repu su ravne, ali na stranama oblikuju uzorke dobro promatranih kovrča, krugova i prstenova. Rep i vrat također su ukrašeni prstenima.
označenoOva boja je sama i ne podrazumijeva određeni uzorak.Razlikuje se u monophonic pozadini s prekrasnim prašine. Izvana izgleda kao da je osjenčana ili zakrivljena. Svaka kosa ima svoje pruge.

Svi ti crteži nalaze se na vrhu osnovne pozadine, što stvara samo veliki raspon boja. Obrasci srebrnog ili zlatnog izgleda posebno su lijepi.

"Whiskas" se odnosi na svjetlu srebrnastu boju s jakim tamno sivim ili crnim izraženim prugama. Karakteristične značajke su narančaste ili žute oči i tri kontinuirane linije na leđima. Više kontrasta i jasnija boja, to je vrijedniji mačića.

Boja "Whiskas"

Prisutnost takvih karakterističnih elemenata je također obavezna:

  • Slika bi trebala biti jasna i uključuje prstene na nogama i repu, zatvorene pruge na prsima, više linija, jasnije mačka;
  • nazočnost obrasca na čelu u obliku slova "M";
  • svijetlo mjesto na stražnjoj strani ušiju;
  • eyeliner oko očiju i nosa.

3Ostale pasmine koje imaju ovu boju

Uz britanske mačke, druge sorte također imaju boju sličnu Whiskasu.

pasminaKratak opis
Scottish Fold ili Scottish FoldŠkotski mačići su na mnogo načina slični njihovim britanskim kolegama, razlikujući se od njih samo malih ušiju zakrivljenih iznutra i uže žilavice. Tigrovi predstavnici imaju vertikalne uske pruge, prugasti uzorak na repu, na čelu slovo "M". Oči i nos su zaokruženi tamnom linijom.
sibirskiOva pasmina ima zajedničku boju – sibirski tigrovi s tankim, jasnim crtama koji se kreću od leđa u trbuh. Tu je i boja torbie, u kojoj se kombinira tigar srebro, čokolada ili plava s kremama
persijskiTrakasta boja Perzijanaca naziva se "obrisom zakrpa". Karakterizira uske linije, noge i rep u narukvicama i lancima na prsima.
Maine coonMačke pasmine često imaju uzorke boje. Među njima su prugasti, od kojih su najpopularniji tigar crvena i srebrna.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: