🐈 Bijele mačke [foto + popis pasmina]: praznovjerje, briga i značajke

Bijele mačke

Bijele mačke, poput crnih, imaju određene legende, njihove osobine i priče koje se nalaze oko njih. Otvorite život snijega-bijelih ljepota koje će vam pomoći u ovom članku, gdje ćete pronaći sveobuhvatne informacije o Fuzziesu.

Bijele mačke mogu imati različite boje vune – čiste bijele ili bijele boje s drugačijom bojom, tj. Bojom dvobojnih. Postoje mačke rođene kao albini u kojima je potpuno odsutan melanin. A neke pasmine, poput mačke Birman, rode blistavo bijele, a zatim mijenjaju boju dok odraste. Isto vrijedi i za većinu mačića.

Ali, općenito, oni su vjerni, nježni i nježni prijatelji koji ostanu vjerni jednom gospodaru svima njihovim životima.

Što će se dogoditi ako se u našim životima pojavi bijela mačka?

Bijele mačke i sreću

U mnogim mitovima i bajkama, crne mačke se smatraju harbingers neuspjeh. Čini se da je suprotno istina: u mnogim zemljama bijele mačke utjelovljuju simbol dobre sreće, čistoće i pozitivnosti.

Bijele mačke i djecu

Neke superstava upozoravaju da bijele pasmine mačaka i bebe nisu zajedno. Samo vaš kućni ljubimac može osjetiti natjecanje iz čistoće i nevinosti djeteta i zavid će ga.

Međutim, u nekim mediteranskim zemljama, kada bijela mačka voli dijete, smatra se znakom da će dijete odrasti i postati dobra osoba i postići veliki uspjeh.

Bijele mačke i novac

Imamo bijele mačke koje se smatraju financijskim "djetelina sreće". Oni donose puno novaca obitelji. A ako vam je iznenada došlo čudno bijelo mačište, to znači da će novac i prosperitet uskoro kucati na vrata!

Kada bijela mačka prelazi tvoj put

Ako crna mačka prelazi vaš put znači neuspjeh, onda se sastanak s bijelom mačkom smatra velikom srećom na ulici. Štoviše, ako joj kažete "pozdrav" i dobijete "meow" zauzvrat, sreća će se povećati nekoliko puta!

Bijele mačje

U Engleskoj, bijele mačke, kao što neki vjeruju, mogu sakriti ljutnju dugi niz godina, a smatra se izuzetno nerazumnim uvrijediti ili smetati bijeloj mački! Međutim, pokazujući ljubaznost prema bijeloj mački, nudeći poslastice ili hranu, dobit ćete joj uslugu, a ona će vam dati sreću za cijeli dan!

Pasmine bijelih mačaka

  • britanski;
  • perzijski;
  • Maine Coon;
  • Devon Rex;
  • Turska angora;
  • Inozemni bijelci.

Bijela Britanska kratkodlaka

Jedna od najstarijih pasmina mačaka.Ima dugu (do 12 cm) vunu i vrlo meku podlogu. Ova pasmina je prilično mirna, bez aktivne agresije. Međutim, može se podnijeti za sebe. Bez obzira na djecu – ne napadaju, ali ne pristaju.

Perzijanci biraju jednog vlasnika, kojeg vole i poštuju.

Cijena – 500 – 40 000 rubalja.

Vidi također: Najopasnija pasmina mačaka.

Devon Rex

Američka pasmina, koja je jedna od najvećih na svijetu. Visina odraslih mačaka doseže 40 cm, a duljina repom 120 cm.

To su aktivne životinje s jakim imunitetom, koje su savršeno prilagođene hladnoći. Ne trebaju posebnu prehranu. Međutim, na prvom mjestu u prehrani treba biti meso. Zanimljivo, plastična jela mogu uzrokovati alergije na svojim bradama.

Cijena – 7 000 – 35 000 rubalja.

Vidi također: Najlakših pasmina mačaka.

Turska angora

Ova pasmina ima jednu boju – isključivo bijelo. Odrasla je od sijamske mačke, a kasnije je nazvana "pravi sijamski mačak".

Cijena – 35 000-50 000 rubalja.

Među snijegima, mačke s plavim očima posebno su lijepe. Razlog je mali postotak melanocitnog pigmenta. Jednostavno nije dovoljno za smeđe zelene standarde mačjih očiju – sve je dano na bijeloj boji.

Važno! Nemojte zbuniti albino s pasminama bijelih mačaka.Bivši jednostavno nedostaje gena za boju, a potonji su rezultat roditeljskog punoljetnog prijateljstva. Odstupanje je vrlo rijetko – jedna albino mačka na 10.000 normalne braće.

Vidi također: Hipoalergijska pasmina mačaka.

Gluhoća i ljepota mačaka

Stručnjaci su proveli istraživanje, zbog čega je utvrđeno da je 50% pasmina bijele mačke teško čuti. I 5% su apsolutno gluhi. To je zbog gena koji kombiniraju bijelo-plavu kombinaciju. Oni ometaju prirodni razvoj sluha kod životinja.

Kada kupujete mačku, pažljivo pročitajte sve relevantne dokumente. Na kraju istraživanja trebalo bi naznačiti mačkicu gluhoće. Ne čuje oba uha, ali samo jedan može. Ako mačka ima drugačiju boju očiju, tada će uho uho imati onu koja je bliža plavom oku.

Važno! Kako bi se pružila potpuna skrb za gluhu majku-mačku za male potomke, obitelj mačaka treba čvrstu površinu. Tako će majka moći pratiti djecu kroz vibracije.

Značajke skrbi za mačke sa snježnobijelom krznom

Čak i mala tamna mrlja mogu pokvariti aristokratsku bjelinu.Stoga, briga za nju treba biti osobita pažnja.

  • Zračenje čistoće postiže se čestim kupanjem. I šampon će morati podići vrlo pažljivo. Ne bi trebalo biti nikakvih dodatnih elemenata za nijansiranje.
  • Slobodna šetnja za gluhom mačkom vrlo je opasna. Pucanje automobila ili pakiranje zlih pasa – rezultat činjenice da vanjski podražaji nisu dostupni životinji.
  • Dnevno češljanje je neizbježan ritual. Inače – prodavani tepisi uvelike će pokvariti cjelokupnu ljepotu mačke.
  • Pletenje dvije bijele mačke vrlo je nepoželjno. Kao rezultat toga, njihovo potomstvo uvelike pati.

Važno! Trajno sunčanje nije preporučljivo za mačke s bijelom kosom. Na ušima ima vrlo rijedak kaput, što praktički ne štiti od opeklina, što može dovesti do raka.

Vjerojatno se pitate koliko je vrijedan bijeli mačić s plavim očima. Raspon cijena je ogroman – od 1000 rubalja za lijepog perzijskog (ako izgledate), do 100 tisuća rubalja za Devon-Rex mačića.

Bijela mačka zahtijeva dodatnu pažnju i posebnu njegu. No, ako vas takve sitnice ne zastranjuju, zauzvrat dobivate najgladnije i najdraže stvorenje na svijetu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: