🐈 Bijela mačka s plavim očima - kakav je pasmina

Bijela mačka s plavim očima: opis pasmine, prirode, obilježja skrbi

Kombinacija snježnih bijelih kaputa i boje očiju akvamarin je rijetkost za kućne ljubimce iz obitelji mačaka. Konačna boja irisa formirana je tek nakon 6 mjeseci. Prije toga, nema povjerenja u stjecanje ekskluzivne životinje. Jedva je moguće računati do deset pasmina, od kojih su predstavnici dobili takve aristokratske podatke. Bez obzira na pasminu, takve životinje zahtijevaju posebnu temeljitu njegu.

 • 1. Što je uzrokovalo kombinaciju bijelo-plave oči?
 • 2. Pasmine
  • 2.1. Istočnjaci
  • 2.2. Java pasmina
  • 2.3. Perzijanci
  • 2.4. Turska angora
  • 2.5. Kao Mani
  • 2.6. Škotska kratkodlaka
  • 2.7. Britanac
  • 2.8. sfinga
 • 3. Bijela vuna i gluhoća
 • 4. Njega za bijelu vunu
 • 5. Bijela mačka u kući
 • Pokaži sve

1 Što uzrokuje kombinaciju bijelo-plavu-očiju?

Taj se fenomen pojavljuje zbog pigmentnog melanocita. S visokim postotkom ove tvari, oči imaju zelenu ili smeđu boju. Prisutnost u genotipu uparenog melanocitnog gena daje vunu snježnobijelu boju. I istodobno nizak sadržaj pigmenta, nije dovoljno bojati iris oka.

Albino mačke radikalno su različite od predstavnika snježnih bijelih pasmina, jer bivši imaju potpuno odsutnost gena boje.Albinizam je iznimno rijedak: jedan od 10 tisuća životinja.

Preporučeni9 popularnih pasmina uočenih mačaka: značajke izgleda i ponašanja

2 pasmine

Rijetki kućni ljubimci s plavim očima i bijelom vunom prodaju se jeftino. Svi predstavnici svake od pasmina imaju svoj karakter i posebne zahtjeve za skrb. Mačići su rođeni plavooki, boja postupno mijenja. Da biste potvrdili neprekidnu plavoću očiju, morate pričekati 4 do 12 tjedana.

Boja očiju označena je rodovinama samo za mačke s bijelom bojom. Plava boja obično je označena brojem 61, a heterokromske oči – 63.

Za burmansku pasminu mačaka i ojos azules akvamarin boja očiju smatra se nepridržavanjem standarda pasmine.

PreporučeniPopularne pasmine crnih i bijelih mačaka

2.1Orientaly

Od pojedinaca ove pasmine, idealno je bijela sjena vune. Oči su plave ili zelene boje, mogu biti heterokromne – jedna je iris zelena, druga je plava. Među bijelim predstavnicima orijentalne pasmine, postoje pojedinci s dugom ili kratkom kosom. Značajka je odsutnost podsloja.Nos i jastučići na nogama ružičaste boje. Povremeno, bijeli mačići rođeni su s "kapicama" i sa strelicama na njihovim očima – malim mrljama na glavi. Godinu dana kasnije zamračenje nestaje. Bijeli orijentalci jako vole svoje vlasnike i žude zbog nedostatka pažnje.

PreporučeniBoja "Whiskas" u britanskoj Shorthair iu drugim pasminama mačaka

2,2 Java vrsta

Službeno priznanje ove pasmine dogodilo se 1984. godine. Bijele oči u obliku badema u obliku plave boje su svojstvene bijelim očima i predstavnicima ove točke mačaka.

Imaju vrlo svilenkastu kaput, nema podlogu. Na vratu je pahuljasti ovratnik. Javanke mačke su neobično zaigrane i energične.

2.3 osobe

Prema standardu pasmine, bijele perzijske mačke trebale bi imati velike tamno-plave oči okruglog oblika, koje također mogu biti heterokromne. Zatim iris drugog oka oboji tamno narančasto.

Karakterizira ih duga kosa s debelim mekom podstavom. Prisutnost bilo kojeg zamračenja na tijelu smatra se ozbiljnom manom. Bijeli Perzijanci imaju vrlo mirnu i poslušnu prirodu.

2.4Turkanska angora

Bijeli sloj ovih finih životinja je mekan, polu-dugačak, s tankim dlačicama, bez podslutnosti. Velike oči u obliku badema postavljene su dijagonalno na njušku.

Predstavnici ove pasmine su aristokratski i neobično društveni. Oni se razlikuju po osjetljivom karakteru.

2.5Kao Mani

Ove egzotične životinje prekrivene su kratkim sjajnim kaputom. Poddlaka može biti blaga, a ponekad i potpuno odsutna. Ovo je vrlo mlada pasmina, pa još nije stabilna.

Sada genetika radi na jačanju podataka o pasmini. Ove mačke vole ljude i skloni se povjeriti čak i strancima.

2.6 Čarobna kratka kosa

Škoti s bijelim krznenim kaputom službeno se naziva bijela čvrsta tvar, koja pretpostavlja prisutnost plavih oči. Standardi pasmine ne isključuju boju šarenice.

Zdjele jastučići i vrh nosa tih mačaka obojani su u osjetljivoj ružičastoj boji. Ovi kućni ljubimci imaju nordijski karakter.

2.7Britantsy

Plave oči ovih kratkovidnih jakih i jaka životinja vrlo su rijetke. Bijela mekana i pahuljasta vuna ne bi trebala imati savjete pletenice.

Njihova je narav mirna i vrlo prijateljska, osim što su ljubazni i neobično inteligentni. Oni su neovisni i podnose samoću.

2.8Sfinks

Među skupinama pasmina bezfleksih sfinge nalaze se i plavooki plavuše i plavuše. Standardi omogućuju prisutnost svijetlo ružičaste boje.

Ova pasmina je inherentna urođena umjetnost, oni su dobro podobni za trening. Lijep i pametan, dobro se sjećate.

3 Bijela vuna i gluhoća

Prema statistikama, polovica mačaka s bijelom kosom i plavim očima slabo sluša, a 5% njih pate od apsolutne gluhoće. Geni koji su odgovorni za prisutnost takvog fenotipa ometaju pravilan razvoj organa sluha.

Prilikom kupnje kućnog ljubimca s bijelim kaputom od krzna, morate zatražiti uzgajivače za rezultate ispitivanja sluha. Mačići mogu biti gluhi u jednoj ili objema ušima. Kod mačaka s različitim očima gluhoća se uvijek promatra s bočne plave irisa.

Kako bi gluhosne majke mačaka pratile svoje mačiće, postavljaju se na tvrdim površinama, tako da životinja osjeća vibraciju.

Zbog nedostatka sluha još se snažnije razvijaju drugi organi smisla. Da bi se prepoznali glasovi vlasnika, točnije, stvaraju vibracije, vibracije na brkovima pomažu kućnim ljubimcima.Većina vlasnika čak ni ne sumnja u prisutnost takvog nedostatka u kućanstvu.

Životinje s bijelom kosom dugo su kontraindicirane na suncu. Zbog rijetke kaput na ušima, oni su skloni brzo zima. To može dovesti do predispozicije malignih tumora.

4Prijavite se za bijelu vunu

Aristokratski izgled gubi svoj izgled čak i iz male mrlje prljavštine. Dakle, u skrbi o bijelim kućnim ljubimcima postoje neke nijanse:

 • Bijele mačke zahtijevaju češće kupanje s posebnim, pravilno odabranim šamponom. U proizvodima za njegu ne bi trebalo biti nijansiranje, oni bi trebali biti hipoalergijski. Ako imate problema s kosom i kožom, pomoćni šamponi će vam pomoći. Budite sigurni da koristite balzame i regeneratore. Vuna, u kojoj nema pigmenta boja, vrlo je osjetljiva.
 • Peta, njuška i dojka, podnožje repa i uši su najprljavije područja. Za duboko čišćenje odgovara samo profesionalnim alatima. Neki šamponi za izbjeljivanje mogu obojati vunu u neočekivanim nijansama, često s zelenim bojama.
 • Nakon završetka vodenih postupaka, kućni ljubimac treba temeljito sušiti sušilom za kosu. Suha vuna ne privlači prljavštinu koliko je vlažna.
 • Ako su mačeve oči počele voditi, ne morate se pridržavati narodnih lijekova, oni su nedjelotvorni. Vuna oko očiju će postati ružna boja. Bolje je konzultirati veterinara o pravilnom liječenju.
 • Gluhim kućnim ljubimcima zabranjeno je pustiti hodati na ulici. Nisu sposobni u potpunosti reagirati na vanjske podražaje i zaštititi se.
 • Za dugu bijelu vunu potrebno je dnevno četkanje. Inače, vjerojatnost pojave koltunova.
 • Za bijelu životinju, bolje je napuniti brzo upijajuće punilo u ladicu i često ga mijenjati. Inače će krzno na šapama i repu biti prljavo.
 • Dijeta utječe na sjenu kaputa. Jetre, srce, alge i dodatke mrkve izazivaju zalijevanje dlačica.
 • Strogo je zabranjeno vezati dvije bijele životinje.

Pojava žute boje na vunu bez ikakvog razloga može biti znak bolesti nadbubrežne žlijezde i štitnjače.

5 Bijela mačka u kući

On je magnet za dovođenje mira i tišine.Odnosi postaju skladni, stres prestaje, udobnost i toplina dolaze u kuću. Kao što kažu znakovi, bijeli paperjasti kućni ljubimci savršeno uklanjaju negativne, postaju neutralizator bolesti i neuspjeha. Čuvaju se protiv zlih očiju. Poželjno je započeti takve životinje ako je rad povezan s mnogim ljudima. Na kraju radnog dana, snježnobijeli kućni ljubimac sakuplja i uništava sve negativne stvari koje se pridržavaju vlasnika.

Bijeli kućni ljubimci ne odgovaraju lijenim osobama. Prvo morate mjeriti sve prednosti i poteškoće u održavanju zahtjevne životinje. Za njegu vrijednih vlasnika snježnobijela mačka bit će radost duše i ukrašavanja doma.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: