🐈 Bengalska mačka: fotografije, opis uzgoja, karakter, video, cijena

Bengalska mačka

Bengalska mačka – jedna od najljepših, rijetkih i skupih pasmina koje se mogu kupiti u naše vrijeme. U ovom smo članku prikupili sve važne informacije koje trebate znati prije kupnje.

sadržaj:

 • Opis i izgled porijekla
 • karakter
 • Njega i održavanje
 • Zaključak o pasmini
 • Recenzije vlasnika
 • Cijene i vrtić

Podrijetlo pasmine

Pojavila se prelaskom obične kućne mačke divljim leopardom. Rodno mjesto bengalskih mačaka je Amerika, gdje je uzgajana 1963. godine.

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

"Bengali" vole vodu i mogu se kupati s vlasnikom (s velikim zadovoljstvom).

Vijeće: Ne biste trebali započeti mačku ove pasmine ako stalno radite od kuće. Nema potrebe za kompliciranjem životnog života, oduzimajući joj pažnju i nesreću. Nedostatak pažnje na bengalsku mačku čini joj divljom i sumnjivom.

Očekivano trajanje života ove pasmine je 12-15 godina (i više).

Njega i održavanje

Briga za bengalsku mačku je zadovoljstvo. Vole se okupati, ponašati se dostojanstveno (ne uklanjaju pozadine i ne gnuju nasloni za ruke), hraniti ih je jednako jednostavno kao i svi drugi.Nije potrebna posebna pažnja, samo standard: cijepljenje, periodično njegu, pozornost i milovanje.

Oni su navikli na korištenje WC-a bez ikakvih problema, ali vole svoje "otpad" jako voljeti. Imajte to na umu, dobiti za njih zatvoreni ili duboki toalet i ne zaboravite uliti pijesak u njega (mačka leglo mix).

Ove mačke dobro se dobro slažu s drugim kućnim ljubimcima, pronalazeći zajednički jezik s njima. Vole djecu.

Za parenje mačaka preporučljivo je pronaći prikladan kandidat, nije potrebno eksperimentirati.

Vidi također: Najbolja gotova hrana za bengalsku mačku.

video

Fotografije bengalskih mačaka

Na slici ćete vidjeti bengalske mačke različitih boja.

 • Leopard mačka, često se naziva "leopardetta", najpopularnija od "Bengala". Vrlo je slična njezinim divljim potomcima.
 • Mramorna bengalska mačka razlikuje se od drugih u tome što posjeduje potpuno drugačija mjesta, imaju osebujni oblik (ne leopard).

  Zaključak o pasmini

  Ove mačke zahtijevaju veliku pažnju, pa Bengals vjerojatno neće odgovarati ljudima koji rastu u kauč. S ovim kućnim ljubimcem morat ćete komunicirati i objasniti mu sve svoje pokrete oko kuće.Značajno je da ćete imati dijalog s Bengalom, jer predstavnici ove pasmine čine nekoliko desetaka posebnih zvukova – od klasičnog "meow" do vriskanja, zveckanja i urlanja.

  Valja istaknuti nedostatak agresivnosti u bengalskim mačkama i mačkama. To jest, nije. Od riječi – apsolutno.
  Ali u prisustvu snažnog intelekta. Te mačke brzo uče i mogu napraviti i neke trikove. Zato nemojte biti iznenađeni ako vaš ugledni kućni ljubimac počne gurati svjetlo u WC-u.

  Ova mačka tiho reagira na buku, ali nježnost poput tele olakšava ga.

  Općenito, pasmina je pametna, aktivna i zdrava.

  Od bolesti karakterističnih za bengalam bilježimo hipertrofnu kardiomiopatiju. Ova bolest često utječe na mlade mačke koje su podvrgnute kastraciji. Osim toga, bengalski mačići mogu povrijediti mačje leukemije i trovanje hranom, jer imaju vrlo osjetljive želuce.

  Recenzije vlasnika bengalskih mačaka

  Larisa: "Ova mačka okrenula je naš život naopako i natrag! Kada smo imali ovu bebu, shvatili smo što znači biti roditelji – spavali smo satima, oprali lonac i zagrijali hranu.Nije dosadno živjeti s ovom pasminom – stalno je u potrazi za avanturama, a zadatak vlasnika da pomogne njihovu bengalu u bilo kojoj situaciji je ukloniti ga sa stropa, izvaditi je iz stroja za pranje rublja i tako dalje. Samo napominjemo da ne možete kriviti ove drugare – oni su vrlo ranjivi. "

  marina: "Moja bengalska mačka je najvažnije stvorenje u kući, mora kontrolirati sve i biti u isto vrijeme svugdje. Primijetila je od neobičnog da Marquis vole igrati s vodom – privlači igračke sa šapom, voli prelijevati, ali ne može stajati da se okupa. Budući da je Bengal po prirodi lovac, često uzimam Marquise da se prošeta i uživa u penjanju na drveće, te prolazi uz travnjak. "

  Igor: "Prije nego što sam došla u kuću Šafran, nisam znao kakva je to jedinstvena pasmina." Oni koji govore o hiperaktivnosti bengalskih mačaka su u pravu, a do šest mjeseci Šafran je doslovno hodao na stropu i nije znao trenutak mira. primijetili smo da šafran može komunicirati – za svaku situaciju čini određeni zvuk i već znamo kada mačka traži vodu i kada – čisti pladanj. Općenito, to je vrlo pametna pasmina. "

  Gdje kupiti bengalski mačić?

  Ako ste, razmišljajući, odlučili da se dobijete kući "leopard", spremni paziti i brinuti se za to, tada ćete biti zadovoljni. Ali trebate znati da su njihova najbolja mjesta za prodaju djeca i službeni uzgajivači.

  Predlažemo vam da obratite pozornost na ove uzgajivačnice bengalskih mačaka (u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji), gdje rodbinski roditelji žive, dajući odgovarajuće potomke.

  • //www.bengalocats.com/ u Kijevu
  • //www.bengalminsk.com/ u Minsku
  • //www.bengora.ru u Moskvi

  Koliko je bengalska mačka?

  Definitivno je nemoguće odgovoriti, jer mnogo ovisi o standardu pasmine. Jedna stvar je sigurno – ne jeftina (cijena – od 35.000 rubalja i mnogo veća, od 10.000 hryvnias u Ukrajini). I možete kupiti u rasadnicima, uzgajivačima i tržištu (jeftin, ali s sumnjom rodom).

  Nabavite za sebe egzotični dom "leopard" i "kupat ćete" u svojoj ljubavi i predanosti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: