🐈 Balijska mačka: mačka fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Balijska mačka

Može li ljudska sjena imati četiri noge? Vrlo, jer ako osoba živi balijanska mačka, tada uvijek i svugdje slijedi sjenu svog gospodara. Ali danas, Balinese mačići izlaze iz sjene i mi ćemo istaknuti sve svoje osobine i razlike!

Podrijetlo pasmine

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Kako ne hranite balijansku mačku, ali i dalje je minijaturna i elegantna. Težina od 2,5 kg do 5 kg.

  1. vuna

Kosa Balinese ljepote je srednje duljine i osjeća svilenkasto. Nema podsloja. Kaput na tijelu glatko se uklapa, ali na bradi, vratu i repu je malo valovit. Pluta na repu je potrebna.

Mačići, usput, rođeni su kratkoturni i samo u odrasloj dobi su prekriveni karakterističnim kaputom za pasminu. Balinez mačići ne odmah osvajaju šarmom i ljepotom. Opis balinese mačića – kosa je kratka, uši su ogromne, neozbiljne. Samo iskusan ili vrlo ljubazan pogled čini u ovom smiješnom biću budućnosti elegantno zgodan.

  1. Bijeli pahuljica – ovo je Balinese mačić. Posebna sijamska boja također se pojavljuje s dobi.Balijska mačka može odabrati za svoj kaput bilo koji od 20 boja navedenih u standardu pasmine. Klasične boje su plava točka, mraz, točka snage i čokoladna točka. Postoje i druge opcije. Jednako prihvatljiva i čvrsta boja. Jednake mrlje mačke zovu se yavanez. Crvena ili crna boja uopće nije tipična za ovu pasminu.

Prekomjerna tama tijela, nedostatak pigmenta na režnju nosa ili na štapićima, tamne mrlje na abdomenu – to su stijenski nedostaci. I bijeli prsti su diskvalifikacija.

Recenzije balijskih mačaka o svojim vlasnicima uvijek su najviše oduševljene. On, vlasnik, de, najbolji, najvelikodušniji i najsretniji. Da, ne postoji ništa što bi se moglo iznenaditi – mačka bi mogla ostaviti pregled. Omogućuje joj visoku razinu inteligencije, prirodne razgovornosti i nesebičnu ljubav prema vlasniku.

Oni su mu odani poput psa, spremni za smiješak sa svakim njegovim izgledom, pa čak i hodati na remen, samo da budu samo minutu u blizini.

Balijska mačka nikad neće pokazati svoju agresiju pa je idealna za obitelji s malom djecom.

Oni će također naći zajednički jezik s drugim kućnim ljubimcima i susjedima, ako drugi tretiraju smeće mrvice s dužnim poštovanjem.

Baliji u bilo kojoj dobi spremni su na potjeru sunčane zečeve ili šuškavu omotnicu pa je zanimljivo gledati ih i ne živjeti s njima.

zdravlje

Jedinstvena mačka ne zahtijeva jedinstvenu njegu. Redovno četkanje, brisanje očiju i čišćenje ušiju klasični su skup mjera kojima se osigurava izgled Balinese.

VAŽNO! Ove mačke izrađene su za apartmane. Oni su strogo zabranjeni život na ulici. Prvo, tijekom svoje evolucije, izgubili su potrebne instinkte, a drugo, nestabilna klima nepovoljno utječe na boju i stanje kose balijanske mačke.

hranjenje

Za hranjenje plesne mačke uz najbolje pripremljene hrane. Međutim, ova će ljepota biti zahvalna za prirodni jelovnik. Prva, druga, treća i kompot – ne nude. Za balijansku mačku, žitarice, povrće i različita jela dobri su u omjeru 3: 1: 6.

video

foto

Gdje kupiti mačića

Danas rasadnici koji se usredotočuju na Balinese pasminu su vrlo rijetki.Na primjer, u Kijevu ili Minsku nisu uopće. Gdje kupiti mačića za one koji sanjaju Balinese? Samo ne na tržištu ptica. Prevelika je za beskrupulozne ljude da budu u iskušenju da prođu neki drugi sijamski mačić kao balinski mačić. Cijena "lažna" – loša priroda kućnog ljubimca i razočaranje vlasnika.

Koliko je mačić?

Cijena pet klase mačića je oko 15 tisuća rubalja (5000 grivna).

VAŽNO! Odlično baliničko uzgajalište neće puštati mačića dok ne dostigne dob od 12-18 tjedana. Tek tada bebe postaju blago primjetna duga kosa i razlika s uobičajenom sijamskom mačkom.

rasadnici

U Moskvi

  • //www.balinez-cats.ru/
  • //www.dizigner.ru/about/

Balijska mačka. Plesna sjena!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: