🐈 Asherova mačka: ono što je poznato o pasmini

Ashera je izvrsna pasmina koja nikada nije bila

Izmijenjena paska Ashera pojavila se kao rezultat velikog mulja koja je omogućila beskrupuloznoj tvrtki da zaradi stotine tisuća dolara na njemu. Nakon razjašnjavanja svih okolnosti, postalo je poznato da je ova rijetka "hipoalergenska" pasmina zapravo zajednički hibrid afričkog servala i bengalske mačke, zvana savana. Unatoč činjenici da je ova mačka fikcija, njezina ljepota, milost i visoka inteligencija ne može se odbiti.

 • 1. Povijest podrijetla
 • 2. Savannah
  • 2.1. izgled
  • 2.2. boja
  • 2.3. karakter
  • 2.4. Osobitosti njege

1Historijsko podrijetlo

Ime ove pasmine povezano je s skandaloznom prijevarom koju je pokrenula biotehnološka tvrtka Lifestyle Pets i jedan od njegovih zaposlenika Simon Brody, koji je službenu izjavu o stvaranju najnovije jedinstvene pasmine mačaka vrlo velike veličine s kaputom leoparda i hipoalergenskom kosom.

Vijest se odmah širila diljem svijeta i redovito se emitirala na mnogim američkim kanalima. Za iznimne mačiće postrojilo se želeći ih dobiti. Od 2007. godine, predstavnici Usherove pasmine prodaju se po nevjerojatnim cijenama.Prosječni trošak dosegao je 6 tisuća dolara za pojedinca, a zapis potencijalnih vlasnika alergičnih bolesnika izvršen je godinu dana unaprijed.

Kakvo je iznenađenje onih sretnika koji su imali sreće kupiti ovu rijetku životinju, s vremenom hipoalergenskih svojstava mačke nisu pronašli potvrdu.

DNA testovi otkrili su da je Asher bio isti nositelj alergena kao i njezini bliski srodnici. Štoviše, identificirao je hibridni afrički serval i bengalsku mačku, savanu.

Savannah u boji čokolade

Uzgajivačica mačaka savana Chris Shirk, gledajući fotografije predstavnika novo uzgojenih vrsta raspoređenih na različitim resursima, prepoznala ih je kao svoje mačiće, koje su prodavali za 200-300 dolara.

Brody je tražen, a tvrtka je optužena za nekompetentnost, nakon čega joj je ugled pala. Važno je napomenuti da još uvijek možete vidjeti oglase za prodaju mačaka pasmine Asher, ali pod njima skrivaju se uobičajeni mačići savane, koji se prodaju po realnim cijenama.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Savanna

Savannah je prilično mlada pasmina, priznata 2001. godine.Za njihov uzgoj su prešli afrički serval i bengalski, siamske mačke, orijentalni ili egipatski Mau.

Prvi Savannah mačići pojavili su se u američkoj Judy Frank 1986. godine. Nakon toga, rad na izgledu i kvalitetama ove pasmine nastavio se još 15 godina, prije nego što ga je prepoznala Međunarodna udruga mačaka.

PreporučeniBengalska mačka: opis pasmine, veličina i težina

2.1 Izgled

Savannah zlatna boja

Razvrstavanje legla Savannah označeno je slovom F:

 • F1 je izravni potomak prvog generala Servala. Ovo je velika divlja životinja, slična njemu u karakteru.
 • F2-F7 su nasljednici gena domaće mačke i savane. Potpuno pripitomljeni kućni ljubimci s bradom i strukturom tijela koja odgovara standardu pasmine.

Savannah je vrlo velik u usporedbi s ostalim domaćim predstavnicima mačje obitelji. Odrasli dostižu 60 cm na grebenu, a njihova težina doseže 16 kg. Glava savane je mali trokutasti oblik. Vrata su duga. Njuška je izdužena, obrazi i jagodice praktički ne ističu. Prednji dio i most nosa su široki. Nos je velik.

Uši savane su prilično velike i šiljile.Na stražnjoj strani ušiju, poželjno je imati divlji spot svjetlosti. Bademovo obliku oči poput savana Serval pretka. U kutovima očiju imaju tamne šare, koja se zove „trag suza”. Paleta nijansi irisa svijetlih zasićenih boja.

Tijelo je mišićavo i graciozno. Prsa su masivna. Rebra zaobljena, dobro prepone linija je nacrtana, izdužene noge i mišićav, čime je mačka pokrenuti vrlo brzo. Prednje noge malo su kraće od stražnjeg dijela. Prsti s dobro razvijenim velikim i snažnim kandžama. Rep: srednja duljina, zadebljana u podnožju, lagano se sužava prema kraju.

PreporučeniCornish Rex: opis pasmine i prirode mačaka

2.2 Boja

Savannah srebrni ton

Višeslojna kratka kosa ili medij. Poddlaka je mekana i kaputa je teško. Uzorak je vrlo kontrastan, mjesta su okrugla ili malo izdužena. Trake velikih mrlja koje se nalaze duž kralježnice, divergiraju se bočno paralelno jedna s drugom. Mjesta na licu, šapama i prsima su mala i odvojena su laganim prugama. Standard sadrži sljedeće Savannah boje:

 • čokolada;
 • srebrni tonovi;
 • zlatne i smeđe nijanse;
 • cimeta;
 • crni dim.

Standard pruža samo crne ili smeđe mrlje. Prisutnost bijelog medaljona i brusnog dizajna je brak boja.

2.3 Karakter

Savannah uopće nije agresivni predstavnik mačke obitelji, kao što se obično vjeruje. Bliski odnos s Servalom nameće određeni utisak na karakter kućnog ljubimca, ali za daljnje uzgoj previše agresivnih mačića ne primjenjuju se. Najčešće, za potomke koji koriste domaću bengalsku mačku, koja ima nestabilnu temperaturu. Unatoč svemu tome, Savanna je karakteristična kao mirna, uravnotežena i prijateljska mačka koja može podnijeti samu sebe.

Posebnost prirode odnosi se na malu djecu i druge životinje. Kada su radili na savani, uzgajivači su pomiješali krv mješanaca, ali društveno prilagođenih mačjih domaćih životinja kako bi se postigla prijateljstvo i smirenost.

Mačka je aktivna, koju karakterizira visoka inteligencija i samodostatnost. Mačić sazrijeva tek nakon tri godine, a zatim postaje mirniji i razumniji.Savanna preferira aktivne igre, lov, duge šetnje. Oni su lako trenirani psa momčadi i sretni da hodaju na remen.

2.4 Značajke njege

Boja cimeta

Savannah ne treba složenu skrb. Kopiranje vune treba obaviti barem jednom tjedno. Tijekom molt – dnevni. Ova pasmina voli plivati ​​jer možete isprati životinju barem svaki dan.

Mačka ima snažne kandže koje trebaju redovito njegu i podrezivanje, prisustvo strugala u kući je preduvjet za održavanje. Dnevne šetnje pomoći će vašoj mački da bude zdrava.

Dijeta savane treba biti uravnotežena, i prirodna hrana i kvalitetna industrijska hrana dopušteni su. U prehrani životinje moraju biti prisutni mesni proizvodi u iznosu od najmanje 80%.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: