🐈 Arabian Mau: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, vrtići

Arapski Mau

Arapska Mau je prirodna pasmina kratkih kose, podrijetlom iz divljih pustinjskih mačaka, koje su dobro prilagođene ekstremnoj vrućoj klimi arapskih zemalja.

Povijest podrijetla

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Pasmina arapske Mau mačke ima prosječnu veličinu i težinu od 4-8 kg. U ovom slučaju, mačke su obično veće od mačaka i izgledaju masivne.

Detaljan opis pasmine prema WCF-u:

 • Glava – može se činiti okruglom, ali zapravo malo više duljine, s dobro označenim jastucima brkovima. Profil je blago zakrivljen i završava s izuzetnom bradom;
 • Uši – velike, uspravne, malo gledaju u stranu;
 • Oči – ovalno, boja u kombinaciji s bojom (obično zelena ili žuta);
 • Tijelo je mišićavo, snažno;
 • Noge dugo s ovalnim jastučićima;
 • Rep – srednja duljina, sužava se na vrh;
 • Vuna – bez podstavka, kratka, čvrsto na tijelu, dodirna kosa odraslih mačaka nije jako svilenkasta, čvršća.

Predstavnici Arapske Mau pasmine su vrlo prijateljski. Glavni znakovi razlike u njihovu karakteru – izuzetna predanost i ljubav prema vlasniku.Ova mačka uvijek će biti vjerni pratitelj osobe koja brine o njoj. Također se dobro slaže s djecom.

Arapska Mau je vrlo aktivna i znatiželjna pasmina. To su veliki lovci – brzo i agilno. Ako mačka ulazi u dvorište, lako može uhvatiti i donijeti kući pticu ili mali glodavac. Stoga, ako u kući postoji hrčak ili štakora, onda je bolje da ne započnete arapski.

Ako kućni ljubimac živi u stanu, dajte mu mjesto za hodanje, uključujući i ispod stropa. Arabija Mau voli skočiti visoko. Istovremeno, mačka uvijek štiti svoj teritorij od potencijalnih konkurenata.

Unatoč privrženosti osobi, arapski Mau je prilično samodostatni kućni ljubimac. Te mačke dugo su živjele u pustinji, imale su vlastitu hranu i brinuli se za sebe. Takvi povijesni korijeni učinili su suvremene Arape otporni, čisti i neponovljivi u njihovoj hrani. Ali to je razlog zašto oni mogu biti skloni prejedanju i pretilosti.

Stoga, ove mačke trebaju biti hranjene uravnoteženom suhom hranom ili prirodnim proizvodima bogatim bjelančevinama i mastima. Nema slatkiša, slana ili pržena hrana.

Budući da je pasmina prirodno nastala, zdravlje arapskog Maua je također izvrsno. Mačići su snažni i snažni imunološki sustav.Prosječna životna dob ovih mačaka je 14 godina.

Značajke njege za kućne ljubimce također su standardne: tjedno češljanje (češće – tijekom razdoblja muljaža), čišćenje ušiju, zube po potrebi. Arapske mačke se navikle na toplinu, jer se čak i ljeti često ne preporučuje da se okupaju.

Preporučljivo je hodati Arapi Mau na svježem zraku – pomaže u jačanju imunološkog sustava.

Tradicionalna boja Arapske mau je bijelo-crvena tabby (uočena ili skuša). Dopuštena je količina bijele boje. Pored toga, standard uzgajanja uključuje i druge boje:

 • Bijela – čista bijela bez žutosti, izgleda vrlo čisto i svilenkasto;
 • Crna – potpuno crna bez hrđe, sjajan refluks (vrlo rijedak);
 • Crno i bijelo – dvije jasne, čiste boje u drugoj kombinaciji;
 • Smeđi tabby (uočeno ili skuše) – smeđi tabby s tamnosmeđim prugama na stražnjoj strani. Tipični uzorak azijskih mačaka;
 • Sivi i bijeli tabby (uočeno ili skuše) – bilo koja količina bijelog, standardnog azijskog uzorka.

video

Koliko je arapski Mau mačić

Gdje kupiti?

Navedeni trošak mačića je samo opća ocjena pasmine.Zapravo, nemoguće je pronaći arački Mau vrtić bilo gdje u Rusiji, Ukrajini ili Bjelorusiji. Uostalom, pasmina je priznata samo u 2008, pa čak i tada samo u jednoj organizaciji.

Najveća populacija Arapske Mau – više od 100 mačaka – nalazi se izravno u Dubaiju kod Petre Muller. Izvan arapskih zemalja ova se pasmina još uvijek ne uzgaja.

Nijedan uzgajivačnica ove pasmine nije pronađen u zemljama ruskog govornog područja.

Ako odlučite kupiti mačića u inozemstvu, dobit ćete povratne informacije od prodavatelja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: