🐈 Anatolijanska mačka: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, vrtići

Anatolijanska mačka

Ovo je mačka bez problema! Ili, kako je bilo, u domovini ove ljepote – sorun yok! Nastavljamo jezični mačji izlet i upoznajmo: anatolijsku mačku! "Miyav!" (Turski meow).

Podrijetlo pasmine

Opis anatolskog mačka

U anatolijskoj pasmini, seksualni dimorfizam je snažno izražen, tj. Anatolički mužjaci su znatno veći od svojih djevojaka. Dakle, mačke anatolskih pasmina teže do 5 kg, a mačke dobivaju težinu od 5-7 kg.

  1. vuna

Kaput anatolskog mačića prirodno je neobičan, ima svoje osobine. Prvo, mačići su potpuno bez podstavka, a drugo njihova vuna je vodootporna! I to je kratka i vrlo tanka struktura. Kako izgleda vuna može se ponovno opisati riječima iz pjesme turskog noćnog Tarkana: "Pogledam te i odmaknem se, rastopam, rastopam." Usput, na dodir vuna također crunches!

  1. boja

Anatolijanska mačka može biti siva, bijela, plava, crna, crvena, kornjača … Ali ne sijamska boja, a ne cimet, a ne čokolada. Ove boje su zabranjene standardom.

karakter

Turska kratkodlaka mačka (također poznata kao Anatolija) ne pati od genetskih bolesti. Taj je napad zaobišao njezinu stranu.

Jedina nijansa koja treba detaljnije raspraviti jest prevencija parazita.

Zbog činjenice da je blizina Van jezera učila mačke voljeti slobodu, njihovi domaći predstavnici prošli su strast za hodanjem na svježem zraku. Ne možete ih nagovoriti da idu u kuću satima, spremni su za beskrajno bježanje oko kuće za odmor ili izvan kuće.

VAŽNO! Nakon svake šetnje, provjerite svoju domaću mačku zbog prisutnosti vanjskih parazita, već ga okupajte s posebnim antiparazitskim sredstvima i dajte preventivne lijekove za unutarnje parazite.

A ostalo – bez problema!

Anatolijanska mačka ima životni vijek od 15-20 godina.

Njega i održavanje

Zanimljiva činjenica. Kronika anatolijanske pasmine upućuje na to da su mačke iz njihove regije trajno izvađene i uglavnom one koje su imale bijelu boju, jer je za Europu ta bojila bila egzotična.

Kao rezultat toga, bijele Anatolijske mačke bile su vrlo rijetke u Turskoj. No europske linije bijelih anatola s moćnom i glavnom pozomom za brojne fotografije na internetu.

Gdje kupiti anatolijsku pasminu mačića

U proteklim stoljećima, anatolijanske mačke dolazile su u Rusiju i Ukrajinu s vremena na vrijeme, najčešće su bile izravne isporuke.

Čak i danas, izvan Turske, pasmina je slabo poznata i Anatoli su rijetki.

Međutim, ako tražite gdje kupiti tursku aboridžansku mačku i imate oko 25.000 rubalja za ovo dobro djelo, tada će vam se nagrađivati. Trošak nije visok, pogotovo ako uzmete u obzir sve jedinstvene osobine pasmine. Kennels nude mačiće ove pasmine obično kao egzotične, ali uzgajivači i vlasnici su uvjereni da su Anatolijci svojim mentalitetom prilično Slavena.

U Moskvi, u Kijevu, u Minsku specijalizirane rasadnike anatolskih mačaka su odsutne, ali mačići u mnogim ponuditi neke uzgajivače.

Anatolijanska mačka – divlje srce, ljubazno!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: