🐈 Anandin za mačke: upute za uporabu

Anandin: Upute za uporabu za mačke

U liječenju određenih bolesti kod životinja postoji potreba za upotrebom oka, intranazalnog kapi za uši, kao i sredstva lokalnog djelovanja u obliku masti. Takav je veterinarski lijek Anandin. Ovo antimikrobno, protuupalno, imunomodulacijsko sredstvo.

Upute za uporabu Anandina za mačke sadrže informacije o oblicima oslobađanja lijeka, sastavu, svojstvima, osnovnim indikacijama, koje se ne preporuča koristiti. Navedena su doza i metode primjene.

 • 1. Oblici doziranja i sastav
 • 2. Svojstva
 • 3. Indikacije i kontraindikacije
 • 4. Doziranje
  • 4.1. Uporaba otopine i masti

1 Oblik doziranja i sastav

Anandin je protuupalni, antimikrobni, imunomodulatorni veterinarski lijek. Pustite u obliku kapljica oka, uha, otopine za injekcije i masti. Proizvođač – Rusija.

Sastav i oblik otpuštanja prikazani su u tablici:

Vrsta lijekaGlavne tvariPomoćne komponentepogled
Oči i intranazalni kapiGlyukaminopropilkarbakridonVoda d / i glicerolProzirna svijetlozelena tekućina u staklene bočice
Anandin i Anandin Plus kapi za uhoAnandin, gramicidin C, permetrinIzopropanol, ricinusovo ulje, vodaBoja – svijetložuta, prozirna, u bočicama s plastičnim kapaljkama
Otopina za injekcijuGlyukaminopropilkarbakridonMetilen plava, vodaProzirno, zeleno, ima osebujan miris, u staklenim ampulama ili bočicama
mastanandinRicinusovo ulje, voda, vazelin, kalijev salicilatHomogena svijetložuta masa s mirisom u plastičnim mjehurićima

Bočice se stavljaju u kutije. Kapi i otopina ostaju na t 0-25 ° C tijekom 2 godine. Mast – 5-25 ° C tijekom 18 mjeseci.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2Svoystva

Djelovanje lijeka osigurava aktivnost glavnih elemenata:

 • Glucamopropylcarbacridone je uzročnik malih molekulskih masa citokina (proteina stanica imunološkog sustava). Anti-upalni i sredstvo za zacjeljivanje rana. Potiče proizvodnju interferona.
 • Gramicidin C je polipeptidni antibiotik. Ima baktericidni učinak, doprinosi smrti mikroorganizama.
 • Permetrin je sintetski piretroid (insekticid) koji blokira prijenos živčanih impulsa patogena otodektova kod mačaka i pasa što dovodi do oštećene koordinacije pokreta, paralize i smrti parazita.

Anandin – lijek iz treće kategorije ozbiljnosti (umjereno opasan). Ne iritira kožu, ne ulazi u krv, ne krši embrionalni razvoj.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3 Indikacije i kontraindikacije

Ovisno o obliku, Anandin za mačke propisan je u sljedećim slučajevima:

 • Intranazalni i kapi za oči. Kombinirana terapija rinitisa, konjuktivitisa.
 • Uši kapi. Vanjski otitis media (akutni i kronični) bakterijskog podrijetla, otodekt (ušna uha).
 • Rješenje d / i. Teške virusne infekcije.
 • Mast. Oštećenja kože (opekotine, rane, ekcemi, dermatitis).

Lijek se ne preporuča za upotrebu:

 1. 1. Uz povećanu osjetljivost mačaka na komponente.
 2. 2. Za liječenje otitis medija koji krši integritet bubnjića (perforacija).

U bilješkama o nuspojavama lijeka i znakovima predoziranja ne daje se. Kada je pojedinačna osjetljivost na komponente lijeka, pojava simptoma iritacije prestane koristiti Anandin za mačku, ako je potrebno, koristiti antihistaminike.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

4Dozirovka

Ovisno o svrsi i bolesti, doza lijeka za životinje varira. Upute za uporabu Anandin za mačke preporučuje da strogo slijedite dozu kako biste izbjegli komplikacije.

Kapi za oči se koriste prema sljedećoj shemi:

 • Conjunctivitis – kapanje 2-3 kapi 2 puta dnevno za donji kapak.
 • Rinitis – ulazi u nos, odvojeno u svakom od poteza, 2-4 kapi 2-3 puta dnevno.

Trajanje liječenja je do oporavka mačke (ne duže od 2 tjedna). Posebni uvjeti za hranjenje i držanje životinje nisu potrebni.

Ušne kapi Anandin kaplje 2-4 kapi 2-3 puta dnevno tijekom 4-7 dana (do potpunog oporavka). Prije korištenja boce s sadržajem morate zagrijati u dlanovima .

Capel Anandin Plus:

Vrsta mačakaJedna stopa, kap. Koliko puta dnevno
Mala pasmina31
središnji41

Prije uvođenja alata preporuča se liječenje uha i uha životinje od štakora i sumpora, navlaženog kapima Anandina Plus. Za bolji prodor lijeka, masaža mačjeg uha i njegove baze. Kapi ubrizgavaju u oba uha, čak i kod poraza otodektozom. Tijek liječenja: od 3 do 7 dana.

4.1Uporaba otopine i masti

Za mačke, injekcije se daju intramuskularno jednom dnevno po brzini od 2 ml otopine koncentracije od 10%. Injekcije u roku od 5 dana. S teškim oblikom bolesti – 4-6.

Mast se nanosi tankim slojem na zahvaćenom području, zarobljujući nekoliko centimetara oko nje. Krasta i vuna ne smiju se ukloniti. 1-3 tretmana se obavlja dnevno, trajanje liječenja je 4-7 dana. Prije druge aplikacije sredstva, ostaci se uklanjaju slanom otopinom ili antiseptikom. Površinski premazani mastima ne smiju biti izloženi sunčevoj svjetlosti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: