🐈 Američki Maine Coon - opis pasmine, fotografija

Američki tip maine coon

Jedna od najstarijih mačjih pasmina američkog kontinenta, sjeverni dio je Maine Coon. Rakunska mačka – izvorna vrsta, ljudsko biće. Ovo je izvrsna pasmina koja kombinira snažnu tjelesnu građu, odličnu zdravstvenu ispravnost, odlične lovačke kvalitete, predanost i nježnost svojim gospodarima. Nije ni čudo da je američki Maine Coon ponos stanovnika ove zemlje.

sadržaj

 • Povijest pasmine
 • vrste
 • karakter
 • Vanjske karakteristike
 • Poteškoće u ponašanju
 • zdravlje

Povijest pasmine

Pretpostavlja se da je pasmina potekla iz križanja mačke i rakuna. Odatle ime "kun" i "Maine" – od imena američke države Maine, gdje dolazi prvi potomak neobičnog para – Maine Coon.

Imajte na umu da je nakon mnogo godina Maine Coon ostala isto kao što je stvorila priroda.

Čovjek nije pokušao popraviti nešto, poboljšati, jer nema potrebe za tim, razmjernost, oblici i karakter tih mačaka su savršeni. Od divljih predaka, američke mačke također su dobile dobru pokretljivost i razigranost.

© shutterstock

Kućni ljubimci pasmine Maine Coon pojavili su se u domovima doseljenika u Sjevernoj Americi sredinom prošlog stoljeća.Njihova prilično duga kosa olakšava izdržavanje oštrih zima, krzno na šapama i pahuljica na kolačima koji štite od smrzavanja.

vrste

Postoje dvije vrste Maine Coon mačaka:

 • američki
 • Europska.

Predstavnici europske vrste imaju dugo, proporcionalno tijelo, izduženu njušku i gumice na ušima, nalik na kravu. Razlika između američke Maine Coon i europskog je u obliku tijela., Velik je, čučanj i širok. Glava je uobičajena, ništa se ne ističe.

karakter

Američki i europski Maine Coons, s njihovim prilično velikim izgledom i moćnim tijelom, vrlo su dobri, nesposobni uvrijediti djecu ili druge životinje, ako ništa ne ugrožava njihovo zdravlje i dostojanstvo. Lako je trenirati, pogotovo od dobi mačića., Imajući izvrsnu memoriju, Amerikanci brzo zapamtiti riječi, intonacije i geste, često shvaćaju vlasnika čak i izgledom ili najmanjim pokretom ruke.

Iako su američki Maine Coons već davno bili narodni ljudi, u njihovim dušama su još uvijek ista stvorenja koja vole ljubav koju im je priroda stvorila.

Kod kuće, trebaju dodijeliti osobni prostor gdje mogu biti sami.

Graciozna životinja s moćnim tijelom, grabežljivim pogledom i ugodnim glasom – to je razlika između američke Maine Coon i drugih domaćih mačaka. Čini se da mačke ove pasmine ne samo da komuniciraju sa svojim vlasnicima na svom jeziku, već im pjevaju pjesme, govore o tome kako je dan otišao ili tražio nešto ukusno. Meowing je sličan vrištanju ili dosadnosti, očito ne o njima.

Te velike mačke mogu naći zajednički jezik sa svakim članom obitelji, ali sigurno će odabrati nekoga kao domaćina. Oni neće uvrijediti nikoga i neće štetiti, ali on je vlasnik koji će se poslušati bez pitanja.

Maine-coons uvijek su pristojni prema strancima, neće ih osobito ljutiti njihova prisutnost, oni bi se mogli sresti, ali neće tolerirati poznavanje.

Američke maine coon mačke su izvrsni suputnici vlasnika, oni će ga slijediti oko kuće, u neposrednoj blizini u bilo kojem poslu. Ali zapamtite da ova životinja koja voli slobode ne voli biti na svojim rukama.

Fotografija američke Maine Coon mačke potvrđuje da je to graciozna i vrlo lijepa životinja s gustom slojem ugodne boje. S ovim ne zahtijeva posebnu njegu i dnevno češljanje, Iznenađujuće, ovi kućni ljubimci vole vodene tretmane, okupa se sa zadovoljstvom i ne smeta ako vlasnici temeljito oprate vunu šamponom.

© shutterstock

Vanjske karakteristike

Američka Maine Coon mačka ima niz vanjskih značajki svojstvenih ovoj pasmini:

 • dugo tijelo, velika, široka kost,
 • glava je malo izdužena, jagodice su visoka, uši su visoko postavljene, iznenađujuće dugačke brkove pomažu u divljini da se orijentiraju u mraku, ostaju i danas,
 • kosa je debela, kratka na vratu, postupno se proteže i na tijelu postaje dugo. Otpornost na vodu pomaže u zaštiti od vanjskih utjecaja. Boja Amerike varira, često s crtežima. Jedine iznimke su lila, smeđa i bogata čokoladna boja, a vrlo rijetko postoji obična boja,
 • luksuzni rep također ostao iz divljine, nije samo lijep, već i vrlo praktičan. Mnoge mačke vole spavati u hladnom glomerulu, omatajući rep oko tijela. Veliki pahuljasti rep Maine Coona apsolutno je neophodan u uvjetima Sjeverne Amerike.

Poteškoće u ponašanju

Američki tip Maine Coon izuzetno je oprezan, ova osobina je također sačuvana od divljih predaka.S jedne strane, to je dobro, neće biti privučen trčanima, ali s druge strane, zamislite situaciju kad su se vrata zatvorila jakim vjetrom i vaš golemi kućni ljubimac će proći pored vas i upasti u ormar. Da li mačke ove pasmine imaju naviku izoštravanja njihovih kandži, Trebali biste odmah kupiti čeljusni štap i obučiti pahuljasti kućni ljubimac, inače ne možete izbjeći pokvareni namještaj i pozadinu. Budući da je lako trenirati, nije teško priviknuti se na struganje, ali bolje je to učiniti od doba mačića.

zdravlje

Američke Maine Coon mačke smatraju se vlasnicima dobrog zdravlja, jakom tjelesnom i nevjerojatnom izdržljivošću. Ali mnoge mačke imaju slabe točke i mačke rakuna nisu iznimka. Češće imaju bolesti srca, bubrega i zglobova.

Stoga se preporučuje periodično podvrgavanje rutinskih pregleda kod veterinara kako bi se što je moguće prije otkrio problem i nastavio s pravodobnim liječenjem.

Kako bi američki kućni ljubimac živio ne samo dugo, nego i zdravlje, trebate obratiti pozornost na korisnost prehrane i unos vitamina. Ovo je prilično velika pasmina s jakom teškom kosti, tako da prehrana mora sadržavati hranu, hranu i dodatke s dovoljnom količinom kalcija.

Gledajući fotografiju američke Maine Coon mačke, nemoguće se ne zaljubiti. Ako odlučite napraviti takav zgodan čovjek, nikada nećete požaliti, postat će posvećen prijatelj svih članova obitelji. Energetski, raskošan, zgodan s velikim srcem ljubavi!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: