🐈 American Curl: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, vrtić

Američki nabori

Američki Curl je pasmina mačaka koje se razlikuju od drugih u svojim ušima. Ove uši s manšetama daju im uvijek radosno i malo oprezan izgled. Značajke uzgoja i brige za američki Curl također određuje njihova jedinstvena struktura ušiju.

Povijest podrijetla

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Američki Curl prva je pasmina koju je CFA prepoznala u obliku dugotrajnih i kratkodlakih mačaka. Međutim, standard pasmine sadrži detaljni opis strukture tijela, a posebno ušiju:

  • Glava je oblik modificiranog klina, duljina njuške je oko 1,2 puta širina, čvrsta brada paralelna gornjoj usnici i nosu; glatki prijelaz s nosa na nos i čelo.
  • Uši – trebaju izgledati estetski ugodne, široke u podnožju i umjereno velike, otvorene. Smješten jednako na vrhu i na stranama glave. Minimalni stupanj uvijanja je 90 stupnjeva, a vrh treba uviti – ne više od 1/3 cijelog uha. Površina zakrivljenog dijela je glatka, krajevi su zaobljeni i fleksibilni, poželjno s malim ispupčenjima.
  • Oči su oblik oraha, ovalne na vrhu i zaobljene na dnu, umjereno velike, široke razmaknute, pod blagim kutom između dna ušiju i vrha nosa. Boja je bistra i svijetla, možda ne odgovara boji, međutim, uočene mačke trebaju imati plave oči.
  • Tijelo je pravokutnog oblika, duljina je oko 1,2 puta visina na ramenima.
  • Stopala – srednja duljina, proporcionalna tijelu, zaobljena na jastučići.
  • Rep je fleksibilan, širok u podnožju i sužava se prema kraju, jednaka duljini tijela.
  • Vuna – meka, svilenkasta, leži uz tijelo; može biti kratak po cijelom tijelu i repu, a možda i pola dugo s pahuljastim repom s obodom. Minimalni podsloj.

Mačke American Curl mogu biti potpuno različite boje: tortie, tabby, bicolor, colorpoint, la siamske mačke ili monophonic.

karakter

Proučavanje genetike američkog Curla pokazalo je da ova pasmina nije naslijedila nikakve posebne nedostatke i sklonosti bolesti. Jedina mutacija koja se dogodila s tim mačkama je upletena ušica.

Međutim, vrijedi prisjetiti se ostalih mačaka s mutacijom ušiju – škotski skakut. Homozigotni predstavnici ove pasmine imaju displaziju stražnjih udova irep. Stoga ostaje otvoreno pitanje o riziku razvoja nedostataka hrskavice i koštanih anomalija u homozigotnim kovrčama. Iako recenzije vlasnika kažu da se uz pravilnu skrb ništa takvo ne primjećuje.

U svakom slučaju, kovrče mora češće čistiti uši. Istovremeno, to treba učiniti pažljivo kako ne bi oštetio tvrdu hrskavicu: nemojte izvaditi i ispraviti uši.

Ušice mačke dovoljno da se češlja jednom tjedno, dugačka – dvaput. Značajka američke Curl – brzo raste kandže. Zato što ih je bolje smanjiti nekoliko milimetara svaki tjedan. Svakih 2-3 tjedna četkanje zubi vašeg mačka.

U Rusiji, cijena za američki kovrče počinje od 3 tisuće rubalja, u Ukrajini – od 1 tisuća UAH. Maksimalni trošak može doseći 60 tisuća ruskih rubalja ili 20 tisuća ukrajinskih hryvnija. Ako želite kupiti nakovanj za izložbe, onda se pripremite za postavljanje prilično velike količine. Činjenica je da kovrče koje u potpunosti zadovoljavaju standarde pasmine rođene vrlo rijetko čak i među iskusnim uzgajivačima.

Vidi također: koliko su mačići raznih pasmina.

Divljači ove pasmine aktivno uzgajaju mačke tek od 2000-ih.

  • U Moskvi, mačke rijetkih pasmina bave se ovim // russicurl.com/
  • U Kijevu je specijalizirano vrtić američkih kovrča //www.curland.com.ua/
  • U Minsku, tu je i gdje kupiti predstavnike ove pasmine //curlinglight.com/

Ako ćete kupiti američki kovrče, sjetite se kako točno utvrditi ovu pasminu: mačić bi trebao već biti star 4 mjeseca. U ovom dobu već je jasno da li su njegove uši upletene ili ne.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: