🐈 Američki Bobtail: fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Američki Bobtail

Američki bobtail je pasmina kratkih pasa. Lovački izgled, ljuljanje i rep od kopita čine ih poput divljih mačaka. Bobtails – pametni i pričvršćeni za kućne ljubimce. Štoviše, njihova inteligencija se procjenjuje na razini iznad prosjeka.

Podrijetlo pasmine

Rodno mjesto američkog Bobtaila je Sjeverna Amerika. Mačke su tamo živjele mnoge generacije, ali 1960-ih smatra se početkom razvoja pasmine. Službena priča počinje mačom po imenu Yodi. Brak John i Brenda Sandres pronašli su ga na indijanskoj rezervaciji u Arizoni. Bio je smeđi tabby smeđi i kratkotrajni. Tako se Yodi preselio u Iowu.

Yodi mačići iz dvorišta mačaka naslijedili su očev kratki rep. Tada su ih primijetili Sandersovi susjedi, Mindy Schulz i Charlotte Bentley. Nakon što su prešli kratkotrajne mačiće s dugodlakom bojom u boji, uzgajali su prvi pravi američki bobtail. Godine 1989., felinološka organizacija TICA prepoznala je pasminu. Ako vam se sviđa ova pasmina, ne propustite članak o norveškoj šumskoj mačići.

Karakteristike pasa

Obiteljski privitak

zdravlje

Nasmijava se ljubav

Odnos prema strancima

Živi s drugima

oglas

Opis American Bobtail

Američke Bobtail mačke su srednje i veće od prosjeka. Težina – 4-7 kg, mačke kao i obično više od mačaka. Pročitajte o najvećim pasmama mačaka.

Uzgojni standard prema TICI sadrži detaljan opis mačaka:

  • Glava je oblik širokog modificiranog klina s uredno zaobljenim konturama, bez vidljivih izbočina, veličina je proporcionalna tijelu, njuška je šira od dugih, punih i dobro označenih obraza i brkova;
  • Uši – srednje ili umjereno velike s lagano zaobljenim vrhovima, široke u podnožju, i dalje oblikuju klinastu glavu, jednako su smještene na vrhu i na stranama glave, poželjne su kopče na ušima;
  • Oči – velika, gotovo badema, smještena pod blagim kutom ušiju, boja možda ne odgovara boji, osim boja Mink, sepia i colorpoint;
  • Nosa je široka, blago savijena na nosu;
  • Tijelo je srednje duzine, pravokutnog oblika, sa širokim i punim prsima i bedrima, atletskom i mišićavom tjelesnom;
  • Šape – jake, dobre duljine, proporcionalne tijelu; kod dugotrajnih mačaka poželjni su čepovi vune na štapićima;
  • Rep: fleksibilna, kratka, minimalna duljina – 2,5 cm (manje dopušteno u mačići), maksimalno – do visine, ali ne više od 8 cm; može biti ravno, zakrivljeno ili lagano savijeno na kraju; svi komadići bobita su različiti, ali to su njihovi karakteristični znakovi razlikovanja od ostalih pasmina mačaka;
  • Vuna – elastična, bez obzira na vremenske uvjete, dvostruki sloj; ako je mačka dugogodišnjeg – povećala se na prsištu, šapama, trbuhu i repu; s kratkom kosom – više dlaka na abdomenu, vlasi se ne čvrsto pridržavaju tijela. kratke kose

boja

Mačke američkog bobta mogu biti različitih boja i uzoraka, ali se preferiraju "divlje cvijeće" – tabby. Dopuštena je i boja čvrste boje, boja, tortie, sve nijanse crne, smeđe, čokolade, cimeta, plave, ljubičaste, crvene, krema s bijelom i bez njega.

Sljedeće fotografije pokazuju kako izgleda tipično američki bobtail.

video

karakter

Američki Bobtail je pravi obiteljski ljubimac. Ova mačka neće biti vezana za jednu osobu, on je u stanju voljeti sve odjednom. Vole biti u velikoj tvrtki. Recenzije o njima su najbolje.

Bobtails imaju vrlo suptilnu prirodu, nježni su i ljubavi.Mačke su umjereno aktivne: ne lijene, ali ne i nemirne. Jednostavno nauče hodati na ulici na remen.

Bobtails su inventivni i moći će izaći iz zatvorene sobe ili kaveza. U njima se očituju instrumenti lova: mačke lovaju za insekte i igraju se igračkama, kao i plijenom.

Njega i zdravlje

Američki bobtail bio je rezultat prirodnog uzgoja koji je preživio u divljini. Budući da pasmina ima dobro zdravlje i nedostatak osjetljivosti na genetske bolesti. Prosječni životni vijek je 11-15 godina.

S vremena na vrijeme, kupajte i četkajte svoje ljubimce i to će biti dovoljno da bi izgledalo dobro. To se posebno odnosi na dugotrajne bobale, iako njihova krzna obično ne zaluta.

Da biste spriječili parodontitis, četkajte zube zuba ili idite veterinaru svaki mjesec. Nokti trebaju biti obrubljeni svaka 2 tjedna. Ako je potrebno, obrišite kutove očiju mekanom, vlažnom krpom. Osim toga, za svako oko – zasebni kut ubrusa, kako ne bi širili infekciju. Provjerite mačke uši jednom tjedno.

Postoje i posebnosti hranjenja američkih bobta.Oni su iznimno štetna raznolikost ljudske hrane, slatkiša. Ne mogu jesti sve poput pasa i ostati zdravi. Stoga ih treba prvo hraniti mesom (proteinima) i mastima, teško je probaviti ugljikohidrate. Često je to zbog hrane bogate ugljikohidratima koje bobtails povećavaju težinu. I već prijeti razvoj dijabetesa. Stoga, odaberite suhu hranu visoke kvalitete iz ocjene mačje hrane.

Koliko je mačka američki bobtail

Kako odrediti trošak američkog bobta mačića? Problem je u tome što se u osnovi ova pasmina uzgaja samo u SAD-u. Tako će bobtail koštati prosječno 500 dolara (30.000 rubalja ili 12.000 UAH). Ova cijena je mačka klase. Trošak izložbe mačaka i mačaka za uzgoj – od 1300 dolara (80 000 rubalja ili 30 000 UAH).

Gdje kupiti American Bobtail

Kao što je već spomenuto, glavna rasadništva za uzgoj ove pasmine su u svojoj domovini – u Sjedinjenim Državama. U Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji postoje samo privatni američki bobtail uzgajivači.

Stoga, trebate potražiti kratkovidne mačiće na izložbama i oglasnim pločama na internetu.Na primjer, u Moskvi, mnogi prodaju Kuril Bobtail //irr.ru/animals-plants/animals/cats/kurilian-bobtail/

Američka Bobtail mačka nije uhvaćena u Kijevu. Oni također uzgajati samo Kurilian bobtails //kur-bob.wixsite.com/gold-rezrv/

Stoga je američki Bobtail još uvijek vrijedan izgleda. A kada nađete, pripremite se da mu dajte prilično veliku količinu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: