🐈 American Curl: opis pasmine

American Curl: opis pasmine i prirode mačaka

American Curl se smatra jednim od najskupljih pasmina mačaka. Službeno, ova pasmina kratkodlaka i dugokosih mačaka registrirana je 80-ih godina prošlog stoljeća. Značajka tih kućnih ljubimaca su uši, zamotana 90 stupnjeva. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu i dobroj volji, American Curls brzo je stekao popularnost među uzgajivačima.

 • 1. Opis pasmine
 • 2. Priroda američkih kovrča

1 Opis pasmine

Američki Curl razlikuje se od jakih kostiju i prilično mišićne tkiva. Vizualno, mačke izgledaju vitko i elegantno. Kod kućnih ljubimaca, izduženo tijelo, dugi rep, koji se sužava prema kraju. Mužjaci su veći od ženki.

Opis američkih kovrča:

 1. 1. Voditeljica. Curlovi imaju prilično veliku, zaobljenu glavu. Profil američkih žena je klinasti, oči su velike, okrugle.
 2. 2. Uši. Ova pasmina razlikuje se od drugih neobičnim ušima. Visoko su postavljeni i imaju vanjski zavoj. U isto vrijeme, crimpiness ne bi trebala biti više od 180 stupnjeva. Savjeti ušiju su okrugli. Prema standardu treba postojati elastična ne-čvrsta hrskavica koja nije niža od trećine uha.Unutar ušiju nalazi se vuna.
 3. 3. Oči. Boja očiju ne ovisi o boji kaputa. Najčešći pojedinci s plavim ili smeđim očima.
 4. 4. Vuna. U American Curls, kaput je dug i kratak. Struktura vune je meka i gotovo bez štitnika. Podnožje je labavo.

Standard omogućuje sljedeće boje kosa:

 • Čvrsta monophonic crna, čokolada, snjeguljica i druge boje;
 • bicolor – kombinacija crne i bijele boje kornjače sa snijegom snijega;
 • Srebrno – srebrni tabby, plavi i drugi;
 • Boja-točka – kornjača, prugasta, itd.;
 • tabby – uočeno, mramor i ostalo.

Američka curl crvena boja

Postoje rijetke boje, kao što su zlatni cinchil, čokoladni kombi i crveni. Uzgajivači su visoko cijenili curlove sličnih boja. Standard je omogućio prisutnost bijelih oznaka različitih veličina. Sljedeći nedostaci smatraju se nedostatkom pasmine:

 • debeli sloj s debelim podlogom;
 • skraćeno tijelo;
 • kratke udove i rep;
 • asimetrične i snažno zakrivljene uši;
 • debele hrskavice ušiju;
 • "Istočna" vrsta njuške.

Originally Curls su prešli s američkim Shorthair mačke kako bi se na mačić s genom od neobičnih ušiju. Da bi se dobile dugodlaki mačke, uzgajivači su koristili za prelazak turske Angoroc i perzijske mačke. Sada se dopuštaju križanje s drugim mačkama.

Curl mačići rođeni su ravnim ušima, ali nakon nekoliko dana, njihove se uši počnu posvaditi.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Character American Curls

Po svojoj prirodi, American Curls su vrlo prijateljski, nježan i društven. Mačići su vrlo razigrani, znatiželjni i ostati aktivni do starijih osoba. Mačići zahtijevaju veću pažnju od vlasnika, ali s dobi oni postaju manje nametljiv. Američki Curls imaju izvanredan um i lako se mogu naučiti jednostavnim trikovima, poput skakanja preko prepreka i zmije oko stopala nositelja.

Značajka američkih kovrča je njihova lojalnost. Brzo su povezani s kućanstvima i vole provoditi vrijeme s njima. Po karakteru, uzgajivači uspoređuju predstavnike ove pasmine s psima. Curls se dobro slažu s malom djecom i vole se igrati s njima.Mačke ove pasmine dobro se slažu s drugim kućnim ljubimcima koji žive s njima na istom području.

Neopravdana agresija Američki Curls nikada ne pokazuju. Kućni ljubimci razlikuju se od stabilne psihe, nenametljivosti i znatiželje. Ove četveronožne kućne ljubimce teško je podnijeti izdvajanje od vlasnika i nije poželjno ostaviti ih na miru dugo vremena.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: