🐈 Zašto je mačić agresivan i kako ga rehabilitirati

Agresivni mačić

Mnogi ljudi, počevši od pahuljastog djeteta u kući, misle da je to malo i nježno čudo koje nije u stanju pokazati agresiju. Kakvo je iznenađenje, pa čak i razočaranje, kada mačić, koji pokazuje karakter ili samo igra, koristi svoje oštre zube i žilave kandže.

Zašto je mačka agresivna?

Čudno kao što svibanj zvuk, agresivno ponašanje za mačića je prilično prirodno i normalno. Ne smijemo zaboraviti da su mačke grabežljivci, a agresivna igra dio je normalnog razvoja mačića jer se u divljini bez takvih vještina neće preživjeti. U većini slučajeva, uzgoj u odrasle mačke nema tako veliku želju da vas ogrebotine i ugristi sa svojom moći.

Također, prilikom odabira mačića, treba imati na umu da su mačke takvih pasmina kao što su Burmilla i Siamese sklonije prikazati agresiju od perzijskog, burmanskog i Ragdollovog. Također ćete biti zainteresirani za troškove mačića.

Igrači agresije mačića. Što je to?

Aktivnost igranja u mačića očituje se u vrlo ranoj dobi. Djeca se međusobno napadaju, borba, ugriza i ogrebotina, uključivši majku-mačku u ovu aktivnost.U pravilu se takvo ponašanje smatra lažnom agresijom, jer mačić nije namjerno prekršio nikoga.

Obično, dok je mačak sa svojom braćom i mamom, dijete uči da potiskuje svoju agresiju. Jer ako mačić postane previše agresivan, zamijenit će ga braća koja, urlikom i zaustavljanjem igre, jasno pokazuju da je zabava prošla previše.

Mama-mačka također upozorava dijete da postane previše agresivno – zavija u njemu, može dati šalu. Mačići stalno razmjenjuju signale među sobom, što percipiraju kao igru ​​i što percipiraju kao agresiju. Zahvaljujući ovoj interakciji jedni s drugima, djeca podsvjesno razumiju kako upravljati svojim agresivnim ponašanjem.

Dovođenjem mačića u svoj dom, postajete majka, brat i prijatelj za njega. Stoga, zapamtite da za većinu ogrebotina i ugriza koje ste dobili od vaše bebe, vi ste vi odgovorni, a ne njega.

Često vlasnici ne mogu odoljeti malim mačkama kada ugrizaju ili ogrebotaju u prilogu igre. Da, to može uzrokovati nježnost i biti smiješno dok je mačić vrlo mali,ali što će se dogoditi sljedeće kada se beba pretvori u odraslu mačku, koja se koristi za grebanje i grgljanje nekažnjeno?

Što učiniti ako mačić ogrebne i ugrize tijekom igre?

Ako vaš ljubimac ogrebotine i ugrize, to ne znači da se morate prestati igrati s njim uopće. Samo da ga odvratim, koristite igračke, neka ugrize neku mekanu igračku ili ribarski pole. Lure ga s igračkom pomicanjem s mjesta na mjesto, treseći ga, itd. Potaknite mačju igru ​​s raznim igračkama.

Ako, unatoč svemu, mačak vas napada i agresija tijekom igre ide predaleko – samo dovršite igru ​​i strogo reci "Ne, to nije u redu". Vjerujte da ljubimac možda doista ne razumije riječi, ali jasno bilježi intonaciju. Možete lijepo pljeskati ruke i uskoro zanemariti njegove pokušaje da ponovno pokrenete igru ​​s vama – purr će shvatiti da nešto nije u redu.

Važne točke:

  • Pokušajte pronaći "sredinu" i nemojte pretjerati s obrazovnim trenucima. Budući da se previše agresivno ponašanje kao odgovor na mačića može shvatiti kao signal da se pridružite igri.
  • platiti dovoljno pozornosti vašem ljubimcu. Vrlo često manifestacija agresije može biti uzrok nedovoljne pažnje
  • hvale životinju kada je ponašanje dobro i ne propustite trenuci kada beba zaslužuje da se muči
  • ne zaboravite da je u svakoj prilici neprihvatljiva upotreba brutalne sile životinji, može samo pogoršati situaciju
  • izbjegavajte stres za mačića
  • osigurati životinju s dobrim kandžom
  • biti dosljedan i uporni. Nikad ne možete kriviti mačića za agresivnu igru, a sutra mu dopustiti da se ponaša nekažnjeno. Životinja će jednostavno prestati razumjeti što se želi, pa svi članovi obitelji u kojima životinje žive moraju biti u skladu s ovim pravilom.
  • previše teške kazne, kao što je prskanje vodom iz boce za prskanje i slično, moguće je samo u ekstremnim slučajevima kada ništa ne pomaže. U takvoj situaciji, tražite savjet od veterinara, možda životinja treba terapiju uz uporabu sedativa.

Poput ovog članka? Podijelite ga na društvenim mrežama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: