🐈 8 savjeta za izrezivanje mačjih kandži. Kako smanjiti video mačje kandže

8 jednostavnih savjeta o tome kako smanjiti cat's kandže

Mačje kandže rastu tijekom života i ažuriraju se kontinuirano. Kako bi ubrzali i olakšali taj proces, mačke trebaju izoštriti svoje kandže prilikom ogrebotina objekata koji nisu uvijek prikladni za to. Da, iu procesu igre vrlo često mačke ozlijeđuju svoje vlasnike s oštrim kandžama. Je li moguće izrezati pandže mačića? Odgovor je da. U ovom ćete članku naučiti kako izrezati kandže mačke.

Kako smanjiti kandže mačke?

Pokušajte naučiti mačića što je ranije moguće tako neproziranom postupku kao rezanje kandži (nokti). Samo ne zaboravite naučiti mačića na strugalicu i to učiniti sami.

Stroking ga uz noge, postupno se kreće na jastučići, lagano pritisnite na jastučići sve dok pandže pojaviti. Takve jednostavne vježbe trebaju biti učinjene što je češće moguće, a zatim će vaše pjege za frizuru biti prilično uobičajene.

Dobro je ako tijekom postupka mačić bude u pospanom ili barem mirnom stanju.

Ne pokušavajte ga uhvatiti tijekom igre i započeti rezanje noktiju.

Ne morate prisiliti mačića na "stiskanje" i pokušati silaziti silom. Istina, postoje takvi slučajevi koji, unatoč svim nastojanjima, ne mogu se naviknuti na higijenske postupke.

Onda vam savjetujem da nosite pelene, kako se ne biste ozlijedili sebe ili mačića tijekom pukotina.

Uputio sam video o tome kako rezati kandže mačke kod kuće.

8 savjeta za izrezivanje mačjih kandži

 1. Oprati ruke i utrljati alkohol s kliještaju noktiju.
 2. Uzmi mačića u svoje ruke. Udarite ga, nježno i tiho razgovarajte s njim.
 3. Noga se mora držati nježno ali sigurno, tako da se ne sklizne u najnepovoljnijem trenutku
 4. Lagano pritisnite u sredinu jastuka kako bi se kandža otvorila
 5. Gledajte kandžu na svjetlu, obično možete jasno vidjeti slobodan rub, koji se može rezati, a zatim ružičasta tkanina unutar kandži je završetak živaca i krvne žile koje ne želite oštetiti pa budite oprezni i budite oprezni
 6. Izrežite slobodni rub kandže, ostavljajući nekoliko milimetara ružičastom tkaninom. Ako je potrebno, lagano zalijepite rub kandže, tako da se ne drži.
 7. Ponovite postupak s preostalim kandžama.
 8. Pohvaliti i udariti mačića čak i ako nije poslušan. Možete dati neku delikatesu ili vitaminok.

Usput, kako se osjećaš o uklanjanju kandži mačaka?

Ako se dogodilo da odrežete pandžu više nego što je potrebno i počelo je krvariti – NE PANIĆI! Umirite mačića i liječite ozlijeđenu kandžu s vodikovim peroksidom. Kandža može proći neko vrijeme, ali obično se krv brzo zaustavlja.

Ako nemate vremena da stalno prekidate kandže, obratite pozornost na anti-scratch za mačke.

Kako se pripremiti za prvi postupak

Ako ste prvi put izrezali mačke u kandže, preporučujemo da upotrijebite naš savjet i temeljito se pripremite.

Prvo, možda prvi put da ne pogodite pravi alat. No, budući da mačka ima 18 prsta (10 na prednjim šapama i 4 na leđima), moći ćete eksperimentalno odabrati alat koji je optimalan za vas i bezbolan za mačku.

Opcije alata:

 • Obični škare;
 • Škare za nokte;
 • Pincetice za manikiranje;
 • Specijalne mačje škare – blister;
 • Guillon trimer.

Osim alata za rezanje, trebat će vam:

 • Clipper (koristite ga ako postoji mnogo vune između mačjih prstiju);
 • Pamučna vuna ili pamučne jastučići;
 • Hemostatička sredstva (vodikov peroksid, hemostatska spužva, tanini itd .;
 • Nail file ili brusna traka.

Mačji kljun Clippers

Alati s kojima ste rezati nokte, u načelu, kao što smo napisali gore, mogu odgovarati vašoj mački, ali još je bolje ako kućni ljubimac ima svoj "manikura set".

U dućanima za kućne ljubimce možete kupiti slične ljudskim škarama za privlačenje kandže mačaka. U takvom su alatu rubovi noža ojačani, a lopatice su oblikovane kao da pokrivaju čavao.

No popularna među vlasnicima kućnih ljubimaca su dvije glavne vrste škara – srp i giljotina. Prvi su dizajnirani za one životinje čije kandže su osobito izdržljive. Najčešće nisu mačke (iako postoje iznimke).

Guilon trimer više zgodan i napredan uređaj, što također čini rez bolje i "čistiji".

Prilikom odabira alata, prednost je onoj koja je izrađena od nehrđajućeg čelika. Ozbiljan argument u korist izbora bit će gumeni jastučići na ručkama alata. Neće dopustiti da vam ruka klizne i postupak podešavanja pletera bit će brži.

Koliko često podrezivati ​​kandže mačke

Pandže mačke se smanjuju dok rastu i, kako stoljećima iskustva pokazuje, bolje je to učiniti jednom svaka dva tjedna.Vi svibanj biti suočen s mišljenjem da pandže na stražnjim nogama ne može se smanjiti. Ovu izjavu možete provjeriti s cijenom svog namještaja, ali bolje je biti siguran.

Uobičajeni raspored manikura može biti razbijen, ako mačka sudjeluje na izložbi ili parenju.

Prije tih događaja, kandže se nužno rezati.

Što ne raditi

Nemojte biti lijeni i propustite "dan za manikuru", nemojte rezati kandže, ako je mačka nervozna i izlazi (tako da je možeš ozlijediti, razmjestiti ud, ili odrezati više nego što je prihvatljivo).

I nemojte ni razmišljati o postupku "Meke šape". Zašto? O ovom članku možete pročitati.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: