🐈 Kako razumjeti da mačka ili mačka ima crve - 7 znakova

7 znakova crva u mačaka

Vrlo često postoji problem povezan s crijevnim parazitima kod domaćih životinja. Kako shvatiti da će mačji crvi pomoći jednostavnim pojavama fizičkih znakova: trbuhu u obliku bačava, stanju krzna, povraćanje i proljev. Razmotrimo detaljnije sve simptome i načine za borbu protiv ovog problema.

sadržaj

 • Ono što je važno znati i što tražiti
  • Uobičajeni znakovi prisutnosti crva u vašem ljubimcu
 • Uobičajeni simptomi
 • Kako se bolest prenosi: opažanja i posljedice
 • simptomi
 • Liječenje i prevencija

Ono što je važno znati i što tražiti

Osjetljivost na zarazu s crvima u svim životinjama je različita. Postoji takva stvar kao prirodni imunitet (po dobi i stanju zdravlja) ili je sadržaj kućnog ljubimca blizak idealnim uvjetima. Razvijena je određena imunost koja pomaže u izbjegavanju ponovljenih infekcija i problema s helminthima.

Uobičajeni znakovi prisutnosti crva u vašem ljubimcu

 1. depresivno opće stanje;
 2. bez apetita;
 3. blijeđenje i gubitak kose;
 4. probavni procesi su poremećeni;
 5. intestinalna opstrukcija;
 6. anemija, konvulzije, opijenost;
 7. zaostalost u razvoju i rastu.

Utvrđivanje je li mačka crva je vrlo jednostavna, dovoljno je gledati vašeg ljubimca i razumjeti što je problem. Mačka je isto živo biće kao ljudsko biće, stoga, osim što se igra, trči i zabavlja, ljubimac je također podložan raznim bolestima. Crvi su vrlo uobičajena bolest kod mačaka. Ako vaša životinja često šeće van i provede dosta vremena na otvorenom, postoji veliki rizik od bolesti.

© shutterstock

Uobičajeni simptomi

Koji se mačji crvi može razumjeti općim stanjem životinje, njegovim ponašanjem i izgledom. Postoje, naravno, neke poteškoće u određivanju ove bolesti zbog činjenice da su crvi različiti, Stoga je najbolje kontaktirati svog veterinara na prvim simptomima opisanim gore.

Postoje takvi crvi koji ne idu odmah, a možda ćete trebati proučavati unutarnje organe životinje. Određene analize će identificirati problem i jasno će biti jasno kakvu vrstu crva mačić trenutno ima i koje lijekove treba primijeniti. Iskusni veterinar će vam pomoći da saznate ima li mačka crva ako nemate iskustva i znanja na ovom području.

Kako se bolest prenosi: opažanja i posljedice

Vrlo je potrebno pratiti male mačiće, koji su često izloženi infekcijama i bolestima. Moguće je utvrditi da mačka ima crve vlasniku životinje samostalno i, bez odgode, nabaviti potrebne lijekove. Potrebno je što je prije moguće zaštititi svog ljubimca od pojave drugih vrsta crva i provesti prevenciju prema savjetima veterinara.

Ako je mačka zaražena dugo i liječenje nije provedeno, to može biti kobno. Određivanje prisutnosti crva u mladoj dobi je vrlo teško, tijelo je slabo i osjetljivo na napad. Prva dva mjeseca života, kada je imunitet još uvijek slab u životinji, zahtijeva posebnu pažnju i brigu od domaćina.

simptomi

Simptomi crva u mačkama mogu biti određeni pospanim i letargičnim uvjetima kućnog ljubimca. Nemoguće je potpuno osigurati životinju, ali kako bi se spriječilo širenje i ne pogoršava situacija, vlasnik je vrlo stvaran zadatak. Vi samo trebate znati gdje i kako izgled ove infekcije je moguće:

 • prljavštine i prašine s cipela;
 • meso i riba sirovo;
 • nasljeđe;
 • buha kao nositelji crva;
 • stvari s poda (zemlja, cesta).

Mačka u bilo kojoj dobi može postati zaražena crvima, naročito često hodajući po prirodi i na ulici. Općenito, životinja tolerira ovu bolest prilično mirno i, u osnovi, crvi napuštaju tijelo sami. Iako je postupak uklanjanja tih parazita trebao biti proveden u određenom vremenu, tako da se oni ne umnožavaju na neodređeno vrijeme, uzrokujući štetu vašem ljubimcu. Štetno djelovanje na opće stanje mačke može se spriječiti kupnjom odgovarajućeg lijeka.

© shutterstock

Liječenje i prevencija

Nemoguće je u potpunosti ukloniti infekciju s ovom bolešću, jer mačić može progutati jaja crva (npr. Cvjetne posude) dok je u stanu. Redovita prevencija je neophodna i vrlo važno, korištenje posebnih sredstava dugoročno će štititi vašeg ljubimca od problema. Postoje pilule, pripravci s aktivnim supstancama u kompleksu i tekuće suspenzije, čime se omogućuje liječenje takve bolesti.

Prevencija crva u mačkama se provodi naizmjenično (dvije vrste tableta), ovisno o dobi i težini kućnog ljubimca, što će pomoći u određivanju liječnika.

Znakovi crva u mačkama određeni su promatranjem ponašanja životinje, apetita i vanjskih čimbenika. Ako imate malo mačića, važno je znati da je prva pilula dana u dobi od tri tjedna, bez obzira na to postoje li simptomi bolesti ili ne. Onda nakon šest mjeseci, a zatim dva ili četiri puta godišnje.

© shutterstock

Ako želite da vaš ljubimac uvijek ugodi, dajte pozitivne i donese sreću u kuću, nemojte zaboraviti voditi brigu o tome i zaštititi ovu glupu lopticu od određenih opasnosti. Važno je shvatiti da nevidljiva opasnost vreba u vašem okolišu mačića., Ljubav, cijenite i brinite o svom ljubimcu i uvijek će vam odgovoriti zauzvrat.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: