🐈 Kako podučiti mačića na ogrebotine: 7 jednostavnih savjeta

7 Savjeti o tome kako podučiti mačića za struganje

Stjecanjem malog prijatelja preuzimamo odgovornost za podizanje, brigu za mačića i rješavanje problema kod životinja kod kuće. Jedan od najtežih problema je tokako podučavati mačku da pukne, Upotrijebiti, jer je proces vrlo važan za mačke, ažurira stratum corneum, trenira sposobnost loviti i pomaže obilježavanju teritorija.

Prvo, preporučujemo da pročitate članak o odabiru mačkoga grebena.

Navedem u nastavku 7 učinkovitih savjeta za uspjeh u procesu obuke do ogrebotina:

  1. Budite strpljivi jer morate gledati mačku. Kad primijetite da je klanicama usmjerila na zabranjeno mjesto, odmah je odnesite na ogrebotina i, malo pritisnuvši šape, pomaknite ih oko oštrice
  2. Pokušajte nekoliko puta dnevno. Počnite ujutro kad se mačka probudi i treba se protezati, samo ga odnesite u šator za kuću.
  3. Uzmite miris mačke. Prodaju se posebne infuzijama (takozvane "mačje"), biljke ili prašci koji se trebaju primijeniti na struganje koji će privući mačku.
  4. Nanesite valerijsku korijenovu tinkturu s vatom, a mačka će provesti dosta vremena pored oštrice, a kasnije će se naviknuti na to.
  5. Zaštita zabranjena za okretanje mjesta kandži. Da biste to učinili, posipajte tekućinu s mirisom citrusa na ovim površinama, mačići ne podnose taj miris.
  6. Nabavite točku za grebanje igre. Ovo može biti mali kompleks igre, tijekom igre mačka će pričvrstiti kandže na kućište i, tijekom vremena, će se naviknuti da svoje kandže izoštriti na odgovarajuće mjesto. Alternativno, možete uvaliti uže iznad uobičajenog zahvata za kandže, a mačka će shvatiti gdje je dobro držati se kandže
  7. Pokrenite metodu mrkve i štapića. Uvijek kaznite i ljubimite svog kućnog ljubimca na pogrešnom mjestu da se okrenete i potaknite, pohvalite se za odabir pravog mjesta za izoštravanje

čitati kako izrezati kandže mačke i kako napraviti mačku pandža za vašu mačku pomoću korak-po-korak upute.

Obratite pažnju na položaj u kojem vaš ljubimac preferira izoštriti kandže, tada ćete točno znati kako privući mačku na kandžu i kako popraviti uređaj, okomito ili vodoravno. Također vam savjetujem da pričvrstite mjesto za grebanje bliže njegovu omiljenom zabranjenom mjestu za okretanje kandži.

Usput, kako se osjećaš oko uklanjanja pandže od mačaka?

Potrebno je podučiti britanskog mačića kravati iz mladog doba, jer u tom dobu mačići brzo zaplijeniti i razvijati svoje navike. Budite strpljivi sa životinjom i budite dosljedni u svojim postupcima kako bi mačić mogao razumjeti što mu je potrebno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: