🐈 7 važnih savjeta za vlasnike mačaka za 2018. godinu

7 savjeta za vlasnike mačaka za 2018

Briga za mačku je pitanje koje zahtijeva mnoge čimbenike na koje treba odgovoriti: pasmine, dob, spol. Ali postoje neka opća pravila koja se primjenjuju na sve mačke bez iznimke. Na primjer, evo nekoliko savjeta vlasnika mača za 2018. godinu.

1. Što bi trebalo biti hrana?

Hrana za kućne ljubimce je nešto što biste trebali obratiti posebnu pozornost. Najprikladnija opcija za mačje hrane je prirodna hrana, a ne suha hrana. Naravno, upotreba gotovih feedova vrlo je povoljna. Ali morate shvatiti da takva prehrana ne može biti bolja nego prirodna. Bez obzira na to koliko govore o ravnoteži suhe hrane, ne može zamijeniti prirodne proizvode visoke kvalitete (meso, bjelančevine, masti). Pročitajte kako hraniti mačku.

Detaljnije u članku o kupanju mačke.

4. Mjesto za spavanje mačka, kako bi to moglo biti?

Spavanje s mačkom zauzima veći dio svog života, od 14 do 18 sati dnevno. Stoga, mjesto za spavanje mačke trebao bi biti udoban. Obično mačke odabiru svoje mjesto za spavanje. Ako ste mu kupili kuću, a zatim ga instalirajte gdje je mačka najčešće, možete ispustiti nekoliko kapi valerijana (tako će odabrati mjesto koje ste odabrali).Kada organizirate mjesto za mačke, morate uzeti u obzir jedan uvjet. Mjesto za spavanje mačke trebao bi biti topao, suh i čist, tako da se životinja osjeća što ugodnijom.

5. Što bi trebao biti mačji WC?

Mačke brzo naviknu na WC, samo nekoliko puta da pokažu mjesto. Ako mačka ne razumije što želite od njega, možete uroniti urin u urinu i staviti ga u WC. Stvaranje WC za mačku, morate uzeti u obzir svoje navike. Ako voli kopati, onda je toalet mora biti s visokim stranama. Najbolji izbor mačka smeća je "štand". Ne postoji ništa što se raspada i miris je dobro izoliran. Osim toga, ovaj "štand" izgleda vrlo estetski ugodan. Prikladna je uporaba toaletnih punila koja zadržavaju miris i apsorbiraju vlagu.

6. Kako se nositi s navikom mačke da izoštri kandže?

Svaka mačka je od vitalnog značaja za izoštravanje kandži. Ako želite da vaš namještaj, odjeća i tepisi ne pate, onda dobijete grebanje za vašeg ljubimca. Možete kupiti takvu stavku u trgovini za kućne ljubimce, ili ga možete sami iz improviziranih sredstava (drvo, tepih, grubo pređe). Ako odmah priviknete mačku na mjesto gdje možete izoštriti kandže, nikada nećete znati o oštećenju vaše imovine od strane vašeg ljubimca.

Također pročitajte o antitsarapkah za mačiće.

7.Kako da biste dobili osloboditi od mačka kosu?

Ako želite očistiti svoj stan, morat ćete malo pokušati:

  • Četka redovito.
  • Čist namještaj i tepisi s posebnim četkama.
  • Mokro čišćenje.
  • Učite mačku da naručite, nemojte pustiti na namještaj, krevete. Nemojte dopustiti da mačka sjedne na odjeću.

Bit će korisno pročitati kako se riješiti mačje kose u stanu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: