🐈 3 mitova o hrani za mačke i mačiće

3 mitova o hrani za mačke

Rečeno je da je pravilno odabrana prehrana jedan od glavnih uvjeta za pravilnu njegu koja osigurava dugo (oko 20 godina starosti!) I sretan život mačaka.

Možete se raspravljati o korisnosti / štetnosti određenih proizvoda za zdravlje vašeg ljubimca. Istina, kao i uvijek, negdje je u sredini. Koliko često smo vidjeli na slikama mačaka, lakiranog mlijeka, a od djetinjstva smo rekli kako mačke vole jesti ribu. A sad se pitam je li to istina. Jesu li proizvodi toliko korisni, bez kojih je vrlo teško zamisliti mačku?

Ispada …

Mlijeko je korisno samo za mačiće, Da, i samo u dobi od 6 mjeseci. A onda u tijelu mačke zaustavlja proizvodnju laktaze – enzim koji je odgovoran za apsorpciju mlijeka. Ako dajete mlijeko starijem kućnom ljubimcu, onda je sasvim moguće izazvati proljev u mačkoj, iako to dijete, da odrasla mačka nikada neće odbiti jesti mlijeko.

Polazeći od potonjeg, vrlo je sumnjivo mačka neće jesti proizvode štetne za njega (suha hrana za mačke je štetna). Mačke pohlepno proždiru katastrofalno štetne kobasice, dimljene meso i slično.U gotovim hranama, osobito jeftinim, postoji i obilje kemije u obliku okusa i stabilizatora okusa, to je nezgrapno štetno za životinje, ali jedu ove hrane za oba obraza. Da biste to izbjegli – pročitajte moje savjete o tome kako hraniti mačića.

Sirovo meso ne može se dati domaćim mačkama! Fikcija? Vjerojatnije je da ne. Budući da su mačke predatori i to se ne može zaboraviti. Naravno, nije sve jelo korisno – ne možete davati svinjetinu, janjetinu, meso peradi. Preporučuje se dati sirovo smrznuto meso i piletino meso, bez pruga i masti. Također, prije posluživanja, meso se može napuniti kipućom vodom. I nemojte se bojati da će vaš kućni ljubimac pokupiti crve, prvo, meso je smrznuto i opaljeno, a drugo, četvrtog trenutka spriječite crva, zar ne?

Bit će zanimljivo:

  • što hraniti neuteriziranu mačku;
  • kako hraniti trudnu mačku;
  • Dijeta odrasle mačke.

Riba je glavni i omiljeni proizvod. Duboko sumnjam, unatoč činjenici da samo nekoliko mačaka odbije takvu delikatesu. Zbog toga riba izaziva helmintičke invazije mnogo češće nego sirovo meso uporaba sirove ribe od mačke općenito je neprihvatljiva, Pretjerana konzumacija riba uzrokuje upalne bolesti bubrega i dovodi do urolitijaze, stoga se ribe ne mogu davati kastriranim životinjama. Da, i na sve "dobre" ribe uništava tijelo "mačaka vitamina B".

I što misli o mačjoj hrani znaš?

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: