🐈 10 razloga zbog kojih su mačke bolje od pasa. Tko može dobiti: mačku ili psa

10 razloga zbog kojih su mačke bolje od pasa

Što je došlo prije piletine ili jaja? Jesmo li sami u ovom ogromnom svemiru? Ova i mnoga druga pitanja su izuzetno trivijalna u usporedbi s jednom višegodišnjom pitanjem koja već duže vrijeme muči ljubitelje životinja: "Tko je bolji kao ljubimac – mačka ili pas?"

Po mom mišljenju, ovaj argument je stara kao i sam svijet, ali to ne smanjuje njezinu relevantnost danas. Uostalom, i jedna i druga strana imaju mnogo argumenata u njihovu korist.

Članak "10 razloga zašto su mačke bolje od pasa" namijenjen je da pomogne u pravi izbor, pogotovo za one koji prvi put žele imati kućnog ljubimca.

1. Mačke mogu živjeti čak iu najmanjim kućama i apartmanima. Mačke se osjećaju ugodno, sklupčane na većini naizgled neudobnih mjesta. Ovo je vrlo važno ako vaš životni prostor je mali. Budući da psi, za razliku od mačaka, trebaju puno više prostora za ugodan život.

2. Mačke manje cijene od pasa. A ovo, vidite, važan je čimbenik. Količina hrane koju mačka jede po danu mnogo je manja od količine hrane koju čak i najmanji pas treba.Trošak veterinara, vlasnika mačaka, također je znatno smanjen (naravno, pod uvjetom da je pravilna briga za mačku). A stvar je da se psi puno veću vjerojatnost da će se razboljeti zbog činjenice da su često na ulici, za razliku od njihove braće, koji rijetko izlaze ili nikada uopće ne.

3. Mačke ne trebaju hodati. Naravno, možete odustati i reći da autor članka preuveličava previše. Ali ja imam psa, a ja znam savršeno kako je teško rano ujutro ili nakon posla raditi navečer kad više ne želite ići nigdje, ali morate hodati svog ljubimca i to je u bilo kojem vremenu. Mačke vam ne daju takve probleme.

4. Mačke ne trebaju stalnu pažnju kako ih psi trebaju. Psi su izuzetno društvene bića koja trebaju stalnu aktivnu pažnju od osobe. Mačka lijepo "hoda sama po sebi" i to nisu samo prazne riječi. Naravno, s mačkama morate komunicirati, igrati ih i milovati, ali im je potrebno puno manje od pasa. I to je opet važan čimbenik, ako ste zaposleni osoba, složit ćete se.

5. Mačke su tiše od pasa.Iznimka su mačke u razdoblju aktivne želje mačke. No, ostaje činjenica: psi pasaju, ali mačke to ne čine.

Pitam se:

  • što hraniti mačku kod kuće;
  • kako se brinuti za mačića;
  • kako ukloniti miris mačjeg mokraće;
  • što hraniti britansku mačku.

6. Mačke su čiste i zahtijevaju manje pažnje od higijene od pasa. Psi se stalno moraju okupati, a mačke pružaju i postupke kupanja. Naravno, ponekad morate kupati čak i one mačke koje su stalno kod kuće. Ali to morate učiniti rjeđe nego kod pasa.

7. Mačka može ostati kod kuće bez nadzora nekoliko dana. Glavna stvar je imati opskrbu hranom, vodom i nekim čistim posudama. Psa ne može biti više od jednog dana bez tvrtke i pomoći čovjeka.

8. Mačke dopuštaju lakše transport i putovanje. Prvo, mačke zauzimaju manje prostora. Drugo, putovanje u prijevoz ili kretanje na novo mjesto mačke manje pate i emocionalno od pasa.

9. Mačke uhvatile su miševe. Psi također mogu loviti miševe, ali samo za zabavu i igru. Mačke lovu glodavaca za istrebljenje, pa čak i samo prisutnost mačke u kući služi za sprečavanje pojave glodavaca u blizini.

10.Bez obzira na to koliko je zvuk komičan, ne smijemo zaboraviti da su mačke male božanstva koje su se ljudi obožavali u svoje vrijeme. Ta mistična stvorenja, veličanstvena i kraljevska, zaslužuju naš najsvjetliji stav.

Pitam se:

  • kako nazvati mačića dječaka i djevojčicu;
  • cool imena za mačke;
  • imena za britansku mačku;
  • kako nazvati skotni mačak dječaka i djevojčicu.

Na kraju, želio bih reći da će, bez obzira na to koga želite imati – psa ili mačke, to vaš najbolji izbor. Ili možda ćete dobiti dva kućnog ljubimca u isto vrijeme. Kako bih izbjegao nesporazume, želio bih reći da je autor ovog članka 51% u duši dogmaka, au bliskoj budućnosti svakako ću se rehabilitirati pisanjem članka o temi "10 razloga zašto su psi bolji od mačaka".

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: